SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopter Ambulans Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:54:11
Helikopter Ambulans Geldi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’ya Ambulans Helikopteri tahsis edildiği ve yaklaşık bir haftadır görev yaptığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya’ya Hava Ambulans Helikopteri Sağlık Bakanlığı’ndan talep edildi.

Özellikle kış mevsiminde Pütürge gibi uzak ilçelerde kardan yolların kapanması ile acil hastaların hastaneye ulaştırılmasında zorluk yaşanması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan talep edilen Hava Ambulans Helikopteri Malatya’ya geldi.

Cevat Paşa Mahallesi’ndeki Kara Hava Alay Komutanlığı’nda konuşlanan Hava Ambulans Helikopteri’nin ilk vakasına da gittiği bildirildi.

Şimdiye kadar Hava Ambulans Helikopteri’nin ihtiyaç duyulması halinde Malatya’ya Diyarbakır’dan Hava Ambulans Helikopteri hava müsait olunca geliyordu.

Hava Ambulans Helikopteri’nin Malatya’ya tahsis edilmesiyle önemli eksikliğin giderilmiş olduğu kaydedildi.

NASIL GÜNDEME GELMİŞTİ?

Malatya'ya ambulans helikopter tahsis edilmesi, geçen yıl 26 Nisan'da, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 1000'inci Karaciğer Nakli'nin gerçekleştirilmesi töreninde, ilginç diyaloglarla gündeme gelmişti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ödül vermek için sahneye çıktığında arkasından sahneye çıkan AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, “Biraz önce helikopter meselesi geçti. Biz Malatyalılar olarak Çorum’u çok seviyoruz, Agay Beyi’de çok seviyoruz. Dünyanın ikinci büyük karaciğer merkezi oldu burası. Biz Çorumlularında, Agah beyinde bizi çok sevdiğini biliyoruz. Bizi kırmayacağını da biliyoruz, müjdesini istiyoruz” demişti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise, “Şimdi bir laf vardır, ‘Sizin yaptığınızı Çorumlu yapmaz’ diye. Malatya’da niye İnönüler, Turgut Özallar çıkıyor, işte belli oluyor. Sayın Bakanımız ile paylaştık, yeni helikopter ihalesi içerisinde Malatya’da olacak” diye konuşmuştu. Kafkas, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne bir helikopter tahsis edileceğini bildirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız