SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopter Düştü, 17 Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:20
Helikopter Düştü, 17 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Siirt’in Pervari İlçesi’nde takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, Siirt-Şırnak-Van üçgeninde yer alan Herekol Dağı'nda bu sabah belirlenemeyen bir nedenle düştü. Helikopterde bulunan 14’ü Jandarma Özel Harekat mensubu ile birlikte toplam 17 asker şehit oldu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir helikopterin bu sabah saatlerinde düştüğünü söyledi.

Vali Aydın, Köprüçay Köyü yakınlarında düşen helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibinin şehit olduğunu açıkladı. Vali Aydın helikopterin kesin düşüş nedeninin ise araştırıldığını söyledi.

BÖLGEDE SİS VARDI

Helikopterin uçtuğu bölgede sisin etkili olduğu öğrenildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevkedilirken, havadan da güvenlik önlemi alınması amacıyla, Kobra tipi helikopterler de gönderildi.

HELİKOPTER SİS NEDENİYLE KAYAYA ÇARPTI

Vali Ahmet Aydın, bölgedeki olumsuz hava koşulları ve sis nedeniyle helikopterin direkt olarak kayaya çarptığını belirterek, şunları söyledi:

''Helikopter direk kayaya çarpmış. O nedenle bütün askerler şehit olmuş. Bir gün önce operasyon başlamıştı Pervari kırsalında. Sabah da arkadaşlarına yardım etmek amacıyla operasyona destek için gidiyorlardı askerler. Facia 07.25 gibi oldu. Sisten kaynaklanan bir facia yaşandı. Helikopterde 3 subay, 4 astsubay, 9 uzman erbaş vardı. Siirt'ten de uzman erbaş var şehit olan. Şehitlere ulaşıldı. Naaşları getiriliyor.''

İŞTE ŞEHİTLER..

Helikopter kazasında şehit olan askerlerin isimleri şöyle: "Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Ankara), Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli), Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici (Giresun), Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı (Denizli), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri), Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Mersin), Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş), Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana), Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy (Tekirdağ), Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri), Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep), Uzman Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır), Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum), Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane), Uzman Çavuş Mesut Şeker (Konya- Akşehir)

Şehit askerlerden kimisinin kaderi ortaktı, kimisinin hikayesi ise tam bir dramdı. İşte hikayeleri...

UZMAN ÇAVUŞ YUSUF'UN HİKAYESİ

22 yaşındaydı Yusuf Tüfekçi.. Ailesi Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne bağlı Akçal Köyü’nde yaşıyor. Yusuf şehit olmadan bir gün önce yani dün Facebook sayfasında keskin nişancı tüfeğiyle nişan alırken çekilmiş bir fotoğrafını koydu. Fotoğrafın altına da ''İş başa düşende dönme savaştan, varsa göğsümde dinin imanın oğul'' yazdı.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ERKAN'IN HİKAYESİ

25 yaşındaydı Erkan Yalçın. Bartın'lıydı... Bir de ikizi var Ercan.. İkizi Ercan Yalçın, Ulus İlçesi'nde taksicilik yapıyor. İkizi ve kız kardeşi Erkan'ın şehit olduğunu duyunca hastaneye kaldırıldılar. 

“Oğlumun sesi kulaklarımda çınlıyor. Ben hasta olduğumda, oğlum beni hastanelere götürürdü. Ama ben onu hiçbir yere götüremedim. Hiçbir şey yapamadım. Bize sürekli rahatım iyi diye teselli ediyordu. Benim oğlum melekti, hep gülerdi” diye feryat etti babası Ahmet Yalçın... Bartın Valisi, şehit ailesinin evini ziyaret etti, aileyi teselli etmeye çalıştı, sürekli ağlayan babanın gözyaşlarını mendiliyle sildi....

UZMAN ÇAVUŞ DİNÇER'İN HİKAYESİ

5 ay önce uzman çavuş oldu Dinçer Ersoy... Ailesi Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yaşıyordu. Kız arkadaşıyla fotoğraflarını koymuştu Facebook sayfasına Dinçer.. Bir de Atatürk hayranıydı.. Sık sık Atatürk resimleri paylaşıyordu sayfasında... Kendini şöyle anlatmıştı: Kinci değilim ama unutmam. Şefkat gösteririm ama şımartmam. Şüpheciyim ama kuruntu yapmam. Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam. Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama kapılmam. Huzur veririm ama söz vermem. Sahip olurum ama ait olmam. Haksızlığa gelemem. Hatır gönül dinlemem. Babamın oğluyum ben kurşun yerim laf yemem...

Bir de askeri üniformalı bir fotoğrafının altına şu dizeyi yazmıştı: Kaç nefes kaldı ki ölüme...

UZMAN ÇAVUŞ ERDAL'IN HİKAYESİ...

Adana'nın Feke İlçesi'nde yaşayan Erdal Tekin'in babası sabah saatlerinde televizyonu açar, Siirt'te helikopterin düştüğü haberini izler. Ancak şehit olan askerlerin isimleri söylenmez. Bunun üzerine endişelenir babası. Ve çok geçmeden acı haber gelir... Oğlu şehit düşmüştür.

PİLOT YÜZBAŞI ANIL'IN HİKAYESİ...

31 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin de şehit oldu helikopterde... 3 yıllık evliydi... Babasına sakinleştirici iğne yapmak istediler. Kabul etmedi babası. ''Benim şimdi ağlama zamanım. Şehit olan oğluma ağlamayacağım da ne zaman ağlayacağım?'' diye haykırdı...

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ HAKAN'IN HİKAYESİ... 

Hakan Gemici 18 Ekim'de evlenmişti, bugün şehit oldu. Geride gözüyaşlı ailesini ve eşini bıraktı...  Hakan'ın düğün fotoğrafları çıktı ortaya... Mutluluğu gözlerinden okunuyordu... Ama o mutluluk şimdi fotoğraflarda kaldı.

UZMAN ÇAVUŞ ÖMER'İN HİKAYESİ...

Uzman çavuş Ömer Büyükköse nişanlıydı... Önümüzdeki ay evlenecekti. Siirt'te ev tuttu... Nişanlısı ve ailesi evi yerleştirmek için Siirt'e gitti. Dün yeni tuttuğu evine gitti, çok beğendi.. Sonra da operasyona.. Ama şehit olduğu haberi geldi onun da...

UZMAN ÇAVUŞ SERKAN'IN HİKAYESİ...

Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan’ın hikayesi de yürek burkuyor. Serkan, Kurban Bayramı'nda yani 15 gün önce nişanlandı. 10 gün önce birliğine döndü. Serkan'dan geriye nişanında çekilen mutluluk fotoğrafları kaldı.

ÜSTEĞMEN ERSAN'IN HİKAYESİ...

Ersan Yenici, evliydi, 2 de çocuğu vardı. Ailesi Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli Köyü'nde yaşıyor. Annesi karşısında askerleri görünce anladı oğlunun şehit olduğunu.. O dakika bayıldı... Doğal Hayatı Koruma Bölük Komutanlığı yapan Üsteğmen Yenici, çevre konularında duyarlılığı ile tanınıyordu.

UZMAN ÇAVUŞ HALİL İBRAHİM'İN HİKAYESİ...

25 yaşındaydı Halil İbrahim Çelik... Ailesi Kayseri'nin Sarız İlçesi'nde yaşıyor. Acı haber öğle saatlerinde ailesine ulaştı. Annesi tıpkı Üsteğmen Ersan Yenici'nin annesi gibi acı haberi alır almaz bayıldı. Hemen hastaneye kaldırdılar acılı anneyi. Şehit Halil'in abisi Hacı Çelik’in kardeşinin şehit olacağı içine doğmuş sanki. Hacı Çelik, 2 gün önce kardeşini görmeye Siirt'e gitti. Bu sabah Halil, abisini uyandırdı, "Operasyona gidiyorum. Hakkını helal et" dedi ve öylece vedalaştı iki kardeş...

UZMAN ÇAVUŞ KÜRŞAT'IN HİKAYESİ...

Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş, Pervari'de şehit düştü, ailesi Erzurum'da yasa büründü. Acı haber verilen annesi "Oy sarı civcivim. Helikopter mi düşmüş? O helikopter kırılaydı''diye feryat etti. Eşi Hatice, 3 aylık hamile...

PİLOT ÜSTEĞMEN YAKUP'UN HİKAYESİ...

2 yıllık evli Yakup Çınar’ın eşi Fethiye 3 aylık hamileydi... Yakup'un silah arkadaşları da Ankara'da acılı ailenin evine gitti. Şehidin annesi Fatma Çınar, havacı bir askere sarıldı, “Üzerinde yavrumun elbisesi var” diye ağladı.

UZMAN ÇAVUŞ MESUT'UN HİKAYESİ...

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde yaşıyor Mesut Şeker'in ailesi.Mesut, Ankara'dan geçici görevle Siirt'e gitmişti. Annesi oğlunun şehit haberini alınca korktuğunun başına geldiğini anladı. Rüyasında görmüştü oğlunu. "Oğlumu rüyamda bana gelinlik hediye ederken gördüm. Meğerse oğlum kefen giyecekmiş" diyerek ağladı. 

Eşinden ayrılmıştı Mesut... 9 yaşındaki Merve ve 7 yaşında Mevlüt Kağan adında 2 çocuğu vardı. Mesut, Facebook’taki kişisel sayfasında profil fotoğrafı yerine siyah kurdele ile 'Terörü lanetliyoruz' yazısını yazmıştı.

UZMAN ÇAVUŞ ONUR'UN HİKAYESİ

25 yaşındaydı Kayserili Onur Karasungur... Annesi kalp ameliyatı olmuştu, evinde solunum cihazı yardımıyla nefes alıyordu. Kardeşi ile birlikte inşaatlarda çalışıyordu Onur. Ailesine destek olması gerekiyordu. Uzman çavuşluk sınavına girdi, kazandı, 1,5 yıl önce atandı. En son Kurban Bayramı'nda geldi ailesinin yanına... 10 gün kaldı. Ailesinin evinin eksiklerini yaptırdı, döndü tekrar görev yerine...

UZMAN ÇAVUŞ EREN'İN HİKAYESİ...

Uzman Çavuş Eren Kızılgedik’in hikayesi insanın yüreğini burkacak cinsten. Eren'in ailesinin maddi durumu kötüydü... Öyle ki ailesi sıvasız tek katlı bir evde yaşıyor. Taşlarla bahçe sınırı yapılan evin önünde şimdi ağıtlar yükseliyor.

UZMAN ÇAVUŞ MURAT'IN HİKAYESİ...

Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Bir yıllık evliydi ve 6 yıldır uzman çavuşluk yapıyordu. Baba Sabri Yıldızhan, tarlada çalışırken şehit haberini aldı..

ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ VEDAT'IN HİKAYESİ...

25 yaşındaydı Vedat Avcı. Bu dünyada bir annesi vardı. Dün akşam dayısıyla telefonda konuştu. ''Operasyona gideceğim, 23 Kasım'da döneceğim'' dedi ama dönemedi. Ankara'dan bu operasyon için geçici görevle gitmişti Vedat... Geride gözü yaşlı annesi kaldı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız