SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopter Düştü, İki Şehit

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Ankara'ya gitmek üzere saat 11.00'de havalanan Kobra tipi askeri helikopterin Kayseri sınırlarında irtibat kesilmesinin ardından, düştüğü belirlendi. İki üsteğmen şehit oldu.

Açıklamalarda bulunan Vali Mevlüt Bilici, Malatya'dan Ankara'ya gitmekte olan bir askeri helikopter ile bağlantının sağlanamadığını söyledi. Bölgede yoğun rüzgar bulunduğunu ifade eden Bilici, Sarız ve Pınarbaşı ilçeleri bölgesinde karadan ve havadan 11 timin arama çalışmasına başlandığını ve helikopterin enkazına ulaşıldığını bildirdi.

Vali Bilici, yaptığı açıklamada, helikopterin Karaman Dağı Büyükçaylak Yaylası'na düştüğünü belirterek, "Arama kurtarma ekipleri olay yerine vardı. Malatya'dan kalkan ve Kayseri semalarında irtibatı kesilen kobra helikopterinde bulunan 2 üsteğmen şehit oldu. Bölgede şiddetli rüzgar vardı. Saatteki hızı 100 kilometrenin üzerinde olmuş. Tabii kesin sonuç teknik incelemeden sonra belirlenecek" dedi.

Helikopterde bulunan ve şehit düşen üsteğmenlerden Volkan Koçyiğit ve Faik Şimşek'in cenazeleri helikopterle Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na getirilirken, bölgede ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiği bölgede, askeri birlikler enkazın olduğu alanın giriş yolu üzerinde kamp kurdu. Enkaz kaldırma çalışmalarına yarın başlanılacağı bildirildi.

Vali Bilici, şehit üsteğmenlerin cenazelerinin yarın Ankara'ya gönderileceğini ve Kayseri'de tören düzenlenmeyeceğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız