SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopter Malatya'dan Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:11:15
Helikopter Malatya'dan Gitti
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde PKK’lıların yola patlayıcı yerleştirmesi nedeniyle karayolunun risk taşımasından dolayı acilen hastaneye kaldırılması gereken biri hamile, diğeri kazazede 2 kadının imdadına ambulans helikopterler yetişti.

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde  PKK’lı bir grubun ilçeye sızmasının köy korucuları tarafından fark edilmesi üzerine çatışma çıkmıştı. Kaçan PKK’lılar ise yola bomba düzeneği yerleştirmişti. Jandarma ekipleri ve köy korucuları tarafından fark edilen bombanın imha çalışması devam ederken, ilçedeki hastaneye peş peşe acil vakalar geldi.

Vakalardan ilki doğum yapmak üzere olan Sultan Tangüner, Arıcak İlçe Devlet Hastanesi’ne getirildi. Anne ve bebeğin hayati tehlikesi olduğunu ortaya çıkınca, Tangüner’in Elazığ’a sevk edilmesine karara verildi. Yolda PKK’nın patlayıcı madde döşediği bilgisi olması ve anne ile bebeğinin yaşamsal riski nedeniyle Malatya’dan ambulans helikopter istendi. Arıcak’a inen ambulans helikopter anneyi alarak Elazığ’a getirerek, hastaneye zamanında kaldırılmasını sağladı.

Güvenlik güçlerinin yol güzergahlarında çalışması devam ederken, Bingöl’ün Genç ilçesi Çaybaşı köyünde eşi Süleyman Alakaş, kullandığı araçla geri geri giderken eşi Türkan Alakaş’a çarptı. Ağır yaralanan kadın, köye yakın olan Arıcak İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, vücudunda kırıklar ile kafa travması olan kadını Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti.

Yoldaki tehlike nedeniyle yaralı kadın için bu kez Diyarbakır’dan 112 ambulans helikopter geldi. Yaralı kadını alan ambulans helikopter Elazığ Askeri Hastanesi'nin pistine indi. Helikopterden ambulansa alınan kadın, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız