SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopter Tipiden İnemeyince

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:42
Helikopter Tipiden İnemeyince
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesinde 1 haftadan beri elektriksiz kalan köylülerin elektrik direğini onarması esnasında aynı zamanda  Geçici Köy Korucusu da olan 1 kişi, yerdeki elektrik teline dokunması sonucunda akıma kapılarak yaralandı. Yaralı şahıs, yolun kardan kapalı olması ve bölgedeki yoğun tipi nedeniyle ambulans ile alınamayınca askeri helikopter ile alınarak Malatya’ya getirildi.

ELEKTRİK DİREĞİNİ ONARIYORLARDI, ELEKTRİK GELDİ 

Olay şöyle gelişti; Pütürge’nin Sorguçlu Mahallesinin (Köyünde)  Dündarlar mevkiinde yaklaşık 1 haftadan beri elektrik kesintisi var. Bunun üzerine köylüler bir araya gelerek elektrik direklerinden yere düşen telleri onarmak için çalışma başlattılar. Onarım esnasında, bölgeye elektrik verilince aynı zamanda Geçici Köy Korucusu da olan Ferhat Ayhan (42), elektrik akımına kapılarak yaralandı.

Köylüler, Ferhat Ayhan’ı köydeki bir eve götürerek, 112 acil servisten yardım istedi. Ancak 1 haftadan beri elektriği bulunmayan bölgenin yine yaklaşık 1 haftadan beri yoğun kardan dolayı yollarının da kapalı olması üzerine durum İl AFAD Kriz Merkezi’ne bildirildi. 

YOL KAPALI, HELİKOPTER GÖNDERİLDİ 

AFAD Kriz Merkezi, saat 16.30 sularında gelen yardım talebi üzerine koordinasyon sağlayarak bölgeye ancak havadan ulaşımın sağlanabileceğini belirleyerek durumu ilgili makamlara iletti. Bunun üzerine  Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Malatya Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda bir askeri helikopter hazırlandı. Askeri helikopter, saat 19.00 sularında yanına askeri sağlık ekibini de alarak bölgeye gitti.

HELİKOPTER YERE İNEMEDİ 

Bölgedeki yoğun kar ve tipi nedeniyle helikopter yere inemeyince helikopterden yere helikopter vinci ile sedye indirildi. Yaralı Ferhat Ayhan ile yanına köylülerden Kakaş’ı da sedye ile helikoptere çekti. Askeri sağlık ekibi yaralı Ferhat Ayhan’a ilk tıbbi müdahaleyi yaparak, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne doğru yola çıktı.Bu esnada yaralının Malatya il merkezinde bulunan çok sayıda yakını da acil servis önüne gelerek beklemeye koyuldu.

İLK MÜDAHALE HELİKOPTERDE YAPILDI 

Saat 20.20 sularında askeri helikopter Turgut Özal Tıp Merkezi’nin pistine iniş yaptı. Yaralı şahıs burada sedye ile indirilerek,  hazır bekleyen ambulansa alınarak acil servise götürüldü.  Hemen acil serviste müdahale yapılan Ferhat Ayhan’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlendi. Ayhan’ın yakınları askeri helikopterin bölgeye gönderilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederken, yine zorlu şartlara rağmen bölgeye giderek yaralıyı alıp getiren askeri helikopter personeline ve askeri sağlık ekibine de teşekkür ettiler.

GÖRGÜ TANIĞI: 1 HAFTADIR ELEKTRİK YOKTUR 

Olayın görgü tanığı olan Mehmet Kakaş, “Köyde elektrik yok. Kendi çabalarımızla elektriği onarmaya çalışıyorduk. Nasıl olduysa, elektrik geldi ve adamı çarptı. Bir haftadan fazladır elektrik yok. Yerde hepimiz teli çekiyorduk. Aniden elektrik geldi. Diğerlerinin elinde eldiven vardı, ama elektrik akımına kapılan adamda eldiven yoktu. Helikopterle hastaneye getirildi. Allah herkesten razı olsun” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız