SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helikopterle TÖTM'ye Sevk

A- A+ PAYLAŞ

DİYARBAKIR/ MALATYA- Diyarbakır'da beyin kanaması tanısı ile Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen hasta, durumunun ağır olması nedeniyle hava ambulansı ile Malatya'ya sevk edildi.

Diyarbakır'da gece saat 02.00 sıralarında beyin kanaması geçirerek ambulans ile Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Ali Akıncı, durumunun ağır olması nedeniyle yeni alınan hava ambulansı ile Malatya'ya sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü hizmetine yeni verilen hava ambulansı Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan pistte beklerken Dicle Üniversitesi Hastanesi'nden ambulans ile getirilen hasta helikoptere bindirilerek Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanın nakli sırasında hastanede bulunan vatandaşların meraklı gözlerle olup biteni izlemesi dikkat çekti.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç, hasta hakkında bilgi vererek, "Diyarbakır'dan beyin kanaması geçiren bir hastamız geldi. Beyninde baloncuk olduğu düşünülen bir hasta. Buradaki imkanlar göz önüne alınarak helikopter ile Diyarbakır'dan buraya getirildi.

Şuanda anjiyo planlanıyor. Anjiyodan sonra hem açık ve hem de kapalı ameliyat imkanlarımız olduğu için ona göre bir tedavi düzenleyeceğiz. buda hastanemizin imkanlarının üst düzeyde olduğunu gösteriyor" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahi Servisi'nden görevli Doç. Dr. Ayhan Koçak ise hastayla en iyi şekilde ilgilenileceğini söyleyerek, bu tür hastalara müdahale konusunda her zaman hazır olduklarını söyledi.

Öte yandan, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç, ambulans helikopterin iyi bir hizmet olduğunu ancak Malatya'da da bu hizmetin olması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız