SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem de Saniyede 30 Litre

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:00:27
Hem de Saniyede 30 Litre
A- A+ PAYLAŞ
Battalgazi ilçesinin Kuluşağı köyünün 10 yıldan beri yaşamış olduğu içme suyu problemi, İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu çalışmayla çözüldü. 
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kuluşağı köyünde yapılan sondaj çalışmaları sonuç verdi. Köyde çıkan su, bölgede içme ve sulama amaçlı kullanılabilecek.
 
Kuluşağı köyündeki çalışmalar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve İl Genel Meclisi üyeleri Derviş Demirkol ve Fikret Kabadayı tarafından incelendi.
 
İrfan Kaya, "İçme suyu amaçlı açılan sondaj neticesinde, saniyede 30 litreye yakın bir su bulundu. Bu köyde daha önce birkaç tane sondaj yapmıştık. Küresel ısınmadan dolayı kaynak suları yanında yer altı sularında da azalmalar oldu. Açılan sondajlar kurudu. Bu yıl kaymakamımızın talebi üzerine bir sondaj çalışması daha başlattık. Çıkan su ihtiyacın üzerinde hem içmede hem sulamada kullanılabilecek nitelikte. Burada ciddi bir çalışma yapıldı" şeklinde bilgi verdi.
 
Derviş Demirkol da, "Daha önce yapılan 3 sondajdan çok az su çıktı. Havaların sıcak gitmesiyle de bu sondajlar kurudu. Yapılan bu sondaj çalışmasında saniyede 30 litre akan bir su bulundu. Bu çalışma buradaki köylülerin yüzünü güldürdüğü gibi, bizleri de memnun etti" dedi. Diğer üye Fikret Kabadayı, yapılan çalışmaların iyi sonuçlanmasının kendilerini memnun ettiğini kaydetti.
 
Kuluşağı Köy Muhtarı Mehmet Başer de şunları söyledi:
 
"10 yıl sonra bulunan bu su, bizlerin yaşama sevinci oldu. 100 hanelik köyümüzde vatandaşlar bu suyun çıktığını duyunca çok sevindiler. Saniyede 30 litre çıkan su, ihtiyacımız olan içme ve sulama suyunda kullanılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız