SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hem Dünya Hem Türkiye İçin Önemli"

0
Güncellendi - 2018-09-13 18:30:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ali Kaban Malatya'da milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen ve Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu. Ziyarette Vali Kaban’a İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay eşlik etti.

Vali Kaban, incelemesi sırasında Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ali Kaban, höyüğün 7 bin yıllık geçmişe sahip bir medeniyetin yaşandığı yer olduğunu belirterek, "Burası hem dünya hem de Türkiye için de önemli bir yer. Burasının daha bilinir, Malatya’mıza daha yakışır bir hale gelmesi, duyulması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Gastronomi ve Arkeoloji,  Malatya’mızı hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtmak için kullanacağımız iki önemli zenginlik kaynağı " dedi.

Ziyarette Vali Kaban Prof. Dr.Marcella Frangipane’ye üzerinde Arslantepe Höyüğü’nün figürleri ve mührünün bulunduğu Malatya Tanıtım ve Kültür Seti hediye ederek yürüttükleri Arkeolojik çalışmalarda başarılar dileyip teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    İnönü de neden halen arkeoloji bölümü yok . Kendini bilim adamı zannedenler. Tarihini satanın geleceği olmaz. Yeni bakanımızı müjdesisin uygulamasını bekliyoruz. 40 yıldır kazıdan çıkanları düşmanı nerede. Örneğin k kazıdan çıkan kayısı çekirdekleri ne oldu.
    0
    0
    Yanıtla