SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem Eğleniyorlar Hem Öğreniyorlar

0
Güncellendi - 2017-10-03 03:05:49
Hem Eğleniyorlar Hem Öğreniyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Belediye tarafından kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda, gelecek nesillere kurallar eğlendirilerek öğretiliyor.

Fahri Kayahan Bulvarı'ndaki 5 bin 122 metrekare alan üzerine alt geçitten üst geçide kadar her ayrıntı düşünülerek geçen yıl inşa edilen parkta, 10 bin çocuğa eğitim verildi.

Sınıflarda teorik bilgiler verilen çocuklar, daha sonra piste çıkarak öğrendiklerini akülü araçlarla uygulamalı olarak pekiştiriyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin örnek parklarından birini hayata geçirdiklerini kaydetti.

Yaptıkları işlerde her zaman en doğrusu ve güzeli için uğraştıklarını belirten Polat, şunları söyledi:

"Türkiye'de daha önce var olan bütün eğitim parklarını gezdik. Oradaki arkadaşlarımıza 'Başka ne yapmak isterdiniz?' diye sorduk. En çok söyledikleri alt geçitti mesela. Biz de buraya alt geçidi yaptık. Ortasına bir kanal yaptık. Sınıflarda çocuklarımıza teorik eğitim veriyoruz. Daha sonra araçlarına binerek pratik eğitim yapıyorlar. Burada hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile çalışıyoruz. Okullarımızdaki 7 bin 500 öğrenciye bu eğitimleri verdik. Kur'an kursu öğrencileri ve sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla birlikte toplam 10 bin kişiye eğitim verdik."

Çocukların eğitim dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadıklarını aktaran Polat, öğrenci ve velilerin kendisine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

- Veliler teşekküre geliyor

Yeşilyurt Çocuk Trafik Eğitim Parkı Koordinatörü Mustafa Hanlı ise parkta en çok önem verdikleri konunun güvenlik olduğunu belirtti.

Parkta 15 akülü aracın olduğunu ve bunların bakımlarının tam zamanında yapıldığını aktaran Hanlı, öğrenciler piste girdikten sonra kasklarının takıldığını ve konusunda uzman kişilerce eğitim verildiğini anlattı.

Çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Hanlı, "Yan tarafımızda bulunan okuldaki velilerle bazen karşılaşıyoruz. 'Çocuklarına eğitim verdiğimizi ve evlatlarının kendilerine emniyet kemeri takmalarını söylediklerini' iletiyorlar. Bu bilinci kazandırdığımız için bizler de mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Parkta eğitim alan öğrencilerden Hanefi Yeşil de trafiğin oyuna gelmeyeceğini anladıklarını ve her çocuğun eğitim parkına gelmesi gerektiğini söyledi.

Bilmediği şeyleri öğrendiğini dile getiren Yeşil, ailesini de bu yönde uyaracağını ifade etti.

Öğrencilerden Mustafa Sadıkoğlu da çok eğlendiğini belirterek, "Ailemi de bundan sonra emniyet kemeri takmaları için uyaracağım. Özellikle annemi uyaracağım." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız