SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem EYMS Hem Trabzon İçin Çıkış Maçı

0
Güncellendi - 2017-10-21 22:46:39
Hem EYMS Hem Trabzon İçin Çıkış Maçı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 9. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Trabzonspor’u sahasında konuk edecek. Ligin 8.haftasında sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında ağır bir mağlubiyet alan Trabzonspor, Evkur Yeni Malatyaspor maçını çıkış olarak görürken, Evkur Yeni Malatyaspor ise zorlu süreci kayıpsız geçmek istiyor.

Lig’de haftalar ilerledikçe heyecan katlanarak devam ediyor. Lig’de geride kalan 8 haftada 8 puan toplayan ve 13’üncü sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, 8 haftada 9 puan toplayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor ile 21 Ekim Cumartesi günü 19.30’da Yeni Malatya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

5 HAFTADA 1’ER GALİBİYET

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de son 5 haftada 1 kez galip gelebildi. Sarı kırmızılılar, 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1’de beraberlik alabildi.

Lig’de 5 haftalık süreçte tek galibiyetini ligin 6.haftasında Kardemir Karabükspor deplasmanında 4-2’lik sonuçla alan Malatya ekibi, Atiker Konyaspor ile sahasında 1-1 berabere kalırken, Kasımpaşa’ya 3-2, Bursaspor’a 4-2, Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup oldu.

Lige iddialı bir başlangıç yapan Trabzonspor, geride kalan 8 hafta sonunda büyük bir şok yaşadı. Bordo mavililer, geride kalan 5 haftalık süreçte sadece 1 galibiyet alabilirken, 2 kez berabere kaldı, 2 karşılaşmayı ise kaybetti.

Ligin 4.haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Bordo mavililer, sahasında Aytemiz Alanyaspor’a 4-3, Teleset Mobilya Akhisarspor’a ise 6-1 yenildi.

İKİ TAKIM İLK KEZ KARŞILAŞACAK

Evkur Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor, Süper Lig'de ilk kez karşılaşacak. Trabzonspor, Süper Lig'de oynadığı son 14 maçın sadece ikisini kazanabildi. 14 maçta 7 beraberlik, 5 mağlubiyet alan bordo mavililer, Süper Lig’de son dört maçta galibiyet yüzü göremedi.

Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de ilk sekiz haftanın ardından 21 golle en fazla gol yiyen takım oldu. Karadeniz ekibi, Süper Lig'de kendi tarihlerinde ilk sekiz haftaların ardından en fazla gol yediği sezonunu yaşıyor.

Trabzonspor lige o sezon yeni yükselen rakiplerine karşı oynadığı son dokuz maçta sadece iki galibiyet elde edebildi. Karadeniz ekibi, bu rakiplerine karşı deplasmanda altı maçtır kazanamıyor (1B 5M) ve bu maçlarda kalesinde 21 gol görürken, sadece dört gol atabildi. Trabzonspor, ligde oynadığı son 6 deplasman maçında 5 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Ligdeki ilk maçında Osmanlıspor'u yenen Evkur Yeni Malatyaspor, sonrasında oynadığı yedi maçta bir galibiyet elde edebildi.

Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de oynadığı sekiz maçın beşinde toplam dört veya daha fazla gol atıldı. Evkur Yeni Malatyaspor, geride kalan 8 haftada kalesini gole kapatamadı. Bu sezon Süper Lig'de sadece Fenerbahçe (485), Yeni Malatyaspor (484) ve Trabzonspor'dan (471) daha fazla ikili mücadele kazandı.

Evkur Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'de öne geçtiği maçlarda hiç puan kaybı yaşamayan tek takım. Trabzonspor ise öne geçtiği maçlarda en çok puan kaybeden (10), ancak geri düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan takım (7).

Trabzonspor’da Burak Yılmaz şuana kadar 7, Evkur Yeni Malatyaspor’da ise Khalid Boutaib 5 gol kaydetti.

EVKUR YENİ MALATYASPOR KALESİNİ GOLE KAPATAMIYOR

Süper Lig’de 8 haftalık bölümde 2 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, haftayı 8 puanda tamamladı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte kalesinde 17 gol görürken, 14 kez rakip ağları havalandırdı.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 8 haftalık bölümde kalesini gole kapatmayı beceremedi. Sarı kırmızılılar, her maçta kalesinde gol görerek, bu anlamda kötü bir istatistik elde etti.

Ligdeki 8 haftalık bölümde 17 kez ağlarında gol gören Malatya ekibi, ligde eksi 3 gol averajıyla yoluna deva ediyor.

Sarı kırmızılılar, ligin ilk haftasında Osmanlıspor Futbol Kulübü’nden 1, ligin ikinci haftasında Demir Grup Sivasspor’dan 2, ligin üçüncü haftasında Antalyaspor’dan 1, ligin dördüncü haftasında Kasımpaşa’dan 3, ligin beşinci haftasında Bursaspor’dan 4, ligin altıncı haftasında Kardemir Karabükspor’dan 2, ligin yedinci haftasında Atiker Konyaspor’dan 1, ligin sekizinci haftasında ise Fenerbahçe’den 3 gol yedi.

SÜPER LİG PUAN CETVELİ

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • HAD (6 yıl önce)
    Fernol kalede olmalı adamin en zayıf degaji rakip sahanin ortasini geciyor. Biraz abandı mı top altıpasın içinde bizim de hücum hattında hızli adamlarımız ve Halit gibi bir gocümüz var. Maç sıkıştığı anda kaleci asisti yapar halit de golü atar.(Sivas maçında sayılmayan golümüzü hatırlayın.)Adam günümüz futboluna biçilmiş kaleci.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (6 yıl önce)
    Sen.yeni.başkan.teknik.direktörmü.getireceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Başkana sevgimiz ve saygımız sonsuzdur.Bir alternatifi daha yoktur.Ama takımın bu seviyesiyle ve de bu hoca ile hiçde çıkış yapacak hali yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Malatya taraftarı yine dakika 61 de Trabzon diye bagirsin.Yakında siz malatya formasını çıkarıp trabzon forması da giyersiniz.Bari nüfus kaydınızı da trabzona alin da tam olsun.Allah akıl versin tum türkiye dalga geçiyor sizler le takımı 3-0 maglup durum da hepsi birden trabzon diye bağırıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Hoca ne yapsın kadro yetersiz olduktan sonra morinyo gelse boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri Terece (6 yıl önce)
    Bu takım bu ligde tutunamaz kesin küme düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • MS (6 yıl önce)
    Ertaç dinlendirilmeli.yedekler ağırlıklı takım sahaya çıkartılarak onlara da şans verip kendilerini göstermeleri istenmeli.ayrıca u21 takımından enaz 3 futbolcu a takıma alınmalı.gençlerde kazanilmali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (6 yıl önce)MS isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın yorumcu ,maça yedek ağırlıkĺı çıkalım öylemi?hatırlatayım.Malatyaspor yarın Trabzon ile oynuyacak.Sana göre bu maç yedeklerin deneneceği bir maçmı?öylemi görüyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Çıktık çıktık sonra toplanamayız
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Bu.macta.galibiyet.alinmasa.hoca.ve.baskan.istifa.etmesi.gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (6 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Onlar etsn sen baskan ol cikisa gecirrsn takimi
    0
    0
    Yanıtla