SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem Kundakçı Hem Hırsız

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:10:25
Hem Kundakçı Hem Hırsız
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 9 gün önce Sanayi Sitesinde 2 adet otomobilin kundaklanarak yakılması ile 1 işyerinden hırsızlık yapılması olaylarında şüphelinin belirlenerek yakalanmasına yönelik soruşturmada, olayın şüphelisi yakalanarak tutuklandı. Olayın siyasi yönü bulunmuyor. 

2 OTOMOBİL KUNDAKLANMIŞTI 

Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Sitesi içerisinde 9 Ağustos Pazar günü saat 21.00 ile 22.00 arasında hurda halde bekleyen 2 adet otomobil kundaklanması sonucunda yakılmıştı.  İlk olayda Sanayi Sitesinde Sanayi Camii’nin arkasındaki caddede kaldırım kenarında hurda halde bekleyen ve plakası üzerinde bulunmayan Kartal marka otomobil kundaklanarak ateşe verilmişti. İkinci olayda ise, Sanayi Camii’nin karşısındaki sokak içerisinde park halindeki kazaya karışmış hurda haldeki 23 EY 495 plakalı otomobilin kundaklanma sonucunda yakılmıştı. Yine 1 işyerinin de ise yine aynı saatlerde hırsızlık olayı meydana gelmişti. 

SİYASİ BOYUTU YOK

Olaydan sonra Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geniş çaplı soruşturma yürütmüştü. Soruşturmada Sanayi Sitesindeki çok sayıda işyerinde bulunan güvenlik kameraları tek tek incelenmişti. Bölücü terör örgütü yandaşlarının araç yakma, yol kapatma vs. eylemlerinin yoğun olduğu bir dönemde meydana gelen araç kundaklama olaylarının siyasi yönünün olmadığı, ilk etapta belirlenmişti.

AYNI ZAMANDA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ 

Olayın siyasi bir boyutunun olmadığını belirlenmesi üzerine Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturmada kundaklama olaylarının faili olarak F.A. adlı şahıs yakalandı. Aynı zamanda işyerinden hırsızlık olayınında da faili olduğu belirlenen şüpheli ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

"09.08.2015 günü Çavuşoğlu Mahallesi sanayi içerisinde bulunan 1 işyeri ve 2 aracın yakılarak kundaklanması olayları ile ilgili olarak yapılan araştırma ve çalışmalar neticesi hırsızlık ve araç kundaklama olaylarının faili olduğu tespit edilen F.A. isimli şahıs 15.08.2015 günü yakalanmış, şahıs 16.08.2015 günü adli mercilere intikal ettirilmiş ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız