SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem Kutlama, Hem Davet

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:05:08
Hem Kutlama, Hem Davet
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı üst düzey bürokratların ve iş adamlarının üyesi olduğu Ankara merkezli Malatya Gelişim Platformu (MAGEP) İcra Kurulu Üyeleri ile  Malatyalı ODTÜ öğrencileri, mezunları ve akademisyenlerinin üyesi olduğu ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Petrol Müh. Ali Çelik geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına atanan hemşerimiz Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e tebrik ziyaretinde bulundular.

Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü olarak atanan hemşerimiz Adnan Aslan’ın ardından, Prof.Dr. Eyüp Gümüş’ün de Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak atanması; İktidar partisine kuruluşundan beri %70’in üzerinde oy vermesine karşın ne Bakan, ne Müsteşar ve hatta ne de Genel Müdür olarak yıllardır siyaset ve bürokraside üst düzeyde Ankara’da temsilcisi bulunmayan Malatyalılar arasında memnuniyetle karşılandı.

Bu ziyaretin bir başka nedeni de; MAGEP ve ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği’nin müştereken organize ettiği, 7 Haziran 2014 günü Ankara Koru Otel’de gerçekleşecek olan kahvaltı buluşmasına Prof.Dr. Eyüp Gümüş’ü de bizzat davet etmek olduğu bildirildi.  

Düzenleme komitesinde; İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı, Vali ve Milletvekili Galip Demirel başkanlığında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık Daire Başkanı Mustafa Kemal Akgül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı (emekli) Ertaç Önal, TAPDK Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şanal Tosun, işadamı Şaban Taçyıldız, Mülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin, ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik ve Şehir Plancısı Seydihan Çamur’un bulunduğu bu toplantıda, aralarında Malatya’da görev yapmış valiler, belediye başkanları, mevcut ve emekli bürokratlar, işadamları, basın mensuplarından oluşan kalabalık bir  davetli topluluğunun katılımı ile  Malatya’nın çevre illere nazaran kıyaslama yolu ile gelişmişlik potansiyeli değerlendirileceği belirtildi. Ayrıca organizasyonu yapan her iki kuruluşun yapacağı çalışmalarla Malatya’nın ve Ülke genelinin gelişimine katkı sağlayıcı donelerin ele alınacağı da kaydedildi.

ODTÜ’lü Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik; bir sonraki toplantının, yoğunluklu olarak işadamlarının katılımı ile İstanbul’da yapılacağını; üçüncü toplantıyı ise Malatya’nın tüm bileşenlerini Malatya uluslararası kayısı festivali sayesinde Malatya’da yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Dr. Şanal Tosun ise; Malatya'non  sağlık alanında önemli yol kat ettiğini, ancak bu alanda iyileştirmelere ve desteğe ihtiyacının bulunduğunu, özelikle bölge hastanesi niteliğinde Eğitim Araştırma Hastanesi’ne çok ihtiyaç olduğunu bildirdi.

FOTOĞRAF: Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş'ün makamında (soldan sağa) Emekli Amiral Abdullah Akgül, Avukat Mehmet Kirişçioğlu, SGK Ankara Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Canan Atakan, Emekli bürokrat Ertaç Önal, İşadamı Şaban Taçyıldız, TSK Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Kenan Tan, Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Dilsiz, ODTÜ'lü Malatyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş, Alkol Tütün Piyasası Düzenleme Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şanal Tosun, Mülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız