SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hem Siyasetçi Hem Müdür mü?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:07
Hem Siyasetçi Hem Müdür mü?
A- A+ PAYLAŞ

AKP’den Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı olan Murat Nalçacı’nın, Malatya Belediyesi şirketlerinden Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinden istifa edip etmediği tartışılıyor. 

Murat Nalçacı, Battalgazi Belediye Başkan aday adaylığı için 31 Ekim tarihinde AKP’ye başvurusunu yapmasına karşın, 2009 yılında Ahmet Çakır’ın belediye başkanı seçilmesinden sonra atandığı Malatya Belediyesi’ne ait Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş.’nin resmi internet sitesinde halen genel müdür olarak görünüyor. 

Sitede ‘Genel Müdür’ tanıtımının yapıldığı modülde, Murat Nalçacı 24 Kasım 2013 tarihi itibariyle halen şirketin genel müdürü olarak tanıtılıyor. 

Diğer yandan, valiliğin 15-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen film festivali kapsamında Malatya’ya davet ettiği bazı gazeteciler, Malatya’da görüştüklerini söyledikleri Murat Nalçacı’dan AKP Battalgazi aday adayı olarak değil, ‘Malatya Kültür A.Ş. Genel Müdürü’ sıfatıyla söz ederken, Nalçacı’nın bu sıfatla film festivaline yönelik ahkâmlarını da aktardı. Gazetecilerin yazılarındaki bu ayrıntı, Nalçacı’nın kendini gazetecilere şirketin genel müdürü olarak tanıttığını gösteriyor. 

İstifa Dilekçesi Sumen Altında mı? 

Murat Nalçacı’nın belediye şirketinden fiilen ve hukuken istifa etmeden mi aday adayı olduğu tartışılırken, şirkete yakın çevreler, istifa dilekçesinin usulen yazılmış olabileceğini, aday gösterilmesi halinde sumen altında bekletilen dilekçenin eski tarihle yürürlüğe sokulabileceğini, aday gösterilmemesi halinde ise dilekçenin yok sayılarak genel müdürlük görevine devam edebileceğine işaret ediyor. 

Şimdi Murat Nalçacı için ‘Hem müdür hem aday adayı mı?’ sorusu soruluyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız