SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hem Tanı Hem Tedavi İçin'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:32:22
'Hem Tanı Hem Tedavi İçin'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Radyasyon Onkoloji Servisine alınan Tomoterapi cihazının hizmete girmesi münasebetiyle düzenlenen törende, kanser tedavileri ile ilgili merkezde yapılan çalışmalar da anlatıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Radyasyon Onkoloji Servisinde yapılan Tomoterapi cihazının açılış törenine Malatya Valisi Vasip Şahin, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay, rektör yardımcıları, rektör danışmanları, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, Malatya’daki birçok sivil toplum örgütünün temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra, protokol üyeleri ve diğer davetlilere hizmete giren Tomoterapi cihazı hakkında bilgi verildi. Daha sonra kanser tedavileri ile ilgili yapılan çalışmaların anlatıldığı programa geçildi. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki program, Turgut Özal Tıp Merkezinin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Programda öne çıkan “Hem Tanı Hem Tedavi” ifadesi, Turgut Özal Tıp Merkezinin kanser konusundaki yeni konseptini en iyi biçimde yansıtan spot cümleydi.

Programda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Turgut Özal Tıp Merkezinde sağlanan önemli başarılardan dolayı gurur duyduklarını belirterek, merkezin her yeni gün dünya ölçeğinde başarılara imza attığını ifade etti.

Yoğun çalışma temposuyla tek amaçları iline, bölgesine, ülkesine ve dünyaya sağlık hizmeti sunmak olan Turgut Özal Tıp Merkezi hekimlerine bu gayretlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi olarak sağlık alanında hedefledikleri başarılara her geçen gün daha da yaklaştıklarını vurguladı.

Bir hematolog olarak yeniden dünyaya gelse yine aynı işi yapacağını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, hasta bir insanı sağlığına kavuşturduktan sonra bir hekim olarak yaşadıkları duygunun kendilerine yettiğini söyledi. Merkez olarak organ nakli konusunda hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Prof. Dr. Özgen, dünyanın en büyük tehditlerinden biri olan kanser hastalığı ve tedavisi konusunda da hedeflerine yaklaştıklarını ve bunda takım ruhuyla çalışmanın çok önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Turgut Özal Tıp Merkezine kazandırdıkları Tomoterapi cihazının üniversite hastanelerinde bir ilk olduğunu hatırlatan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, 6’sı Sağlık Bakanlığı, 2’si ise özel sektör ve biri de Turgut Özal Tıp Merkezinde olmak üzere ülkemizde sadece dokuz adet bulunan Tomoterapi cihazının maliyetinin yaklaşık 7,5 milyon TL olduğunu belirtti.

Her yeni başlangıcın yeniden yazılmaya ve yaşanmaya başlanan bir hikâye olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aslan, “Bu hikâyede yer alan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Protokol konuşmalarından sonra sırasıyla Turgut Özal Tıp Merkezi Radyasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şimay Gürocak, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Ünal, Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Elkıran ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, dünya ölçeğinde hızla artan kanser hastalığı ve buna paralel olarak Turgut Özal Tıp Merkezinde kanser ve tedavisiyle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler. Konuşmacılar, kanser teşhisi ve tedavisi ile ilgili olarak Turgut Özal Tıp Merkezinin önemli bir konumda olduğunu vurguladılar. 

Bölümlerinde yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı Çocuk Hematoloji–Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Elkıran, Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Harputluoğlu, Erişkin Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Kuku, Erişkin Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Ali Erkurt ve Radyasyon Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şimay Gürocak’a Malatya Valisi Vasip Şahin ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından plaket verildi.

Tören, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencilerinde oluşan bir grubun sunduğu müzik dinletisi ile son buldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız