SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hemen Yıkın!'

A- A+ PAYLAŞ

Nemrut Dağı’na Malatya’dan ulaşılması ve Malatya yönünden turist götürülmesine “sürekli” tepkisi olan Adıyaman tarafının iddialarına destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu kez de Malatya tarafındaki tek turistik tesis olan İl Özel İdaresi’ne ait Güneş Motel’in hemen yıkılmasını istedi. Bakanlığın, motelin bulunduğu bölgeye “Malatya Evi” yapılma kararı nedeniyle motelin hemen yıkılmasını istediği ifade edilirken, turizm mevsiminin başlayacağı günlerde, bu tek tesisin yıkılma kararı tepki gördü.

Özellikle Ertuğrul Günay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilmesinden sonra, başında bulunduğu bakanlığın Nemrut Dağı bağlantılı turizm konusunda Adıyaman tarafının yıllardır dile getirdiği taleplerin yanında yeralması, hatta Nemrut’a Malatya’dan giden yolun kapatılmasının bizzat bakan tarafından ifade edilmesinden sonra Malatya tarafındaki tek tesisin de yıktırılması kararı ilginç bulundu.

Nemrut Dağı’ndaki Commagene Uygarlığı’na ait 2 bin yıllık heykellerin bulunduğu tümülüse 3 kilometre mesafede mesafede bulunan Güneş Motel, 1980’li yıllarda Malatya’dan Nemrut’a gitmek isteyen turistlerin ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştı. Malatya’nın Nemrut Dağı turizmi ile turistik gezi bağlantısının, bu otelin işletmecisi tarafından düzenlenen turistik turlar olduğu belirtilirken, motelin yıkılmasıyla birlikte bu faaliyetin tamamen durdurulmuş olacağı kaydedildi.

Söz konusu motelin bulunduğu bölgeye, Nemrut Dağı Tümülüsü ve Anıtları Çevre Düzenleme ve Hizmet Evi Uygulama Projesi doğrultusunda “Malatya Hizmet Evi” yaptırılacağı belirtilirken, bunun ihalesinin Mayıs ayında gerçekleştirileceği bildiriliyor.

Nemrut konusunda bugüne kadar Adıyaman’ın çıkarları doğrultusunda söylemlerde bulunan Günay’ın yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çok geniş bir alanda “Malatya Evi” olarak yapılacağını bildirdiği, ayrıntılarından kamuoyunun haberdar olmadığı projenin uygulanacağı “tek alan” olarak, çok geniş bir bölgeye rağmen “Güneş Moteli”nin yerinin seçilmesi, yeni projenin ihalesi dahi yapılmadan, motelin “ivedilikle” yıkılmasının istenmesi kuşkulara yol açtı.

Motelin yıkılmasıyla birlikte, Malatya’dan Nemrut’a olan “profesyonel” turistik gezinin de doğal olarak iptal edileceği ve böylece Nemrut’un Malatya açısından devreden çıkarılmış olabileceği öne sürülürken, bu konuda Malatyalı siyasilere görev düştüğü belirtiliyor.

ARŞİV FOTO: Güneş Motel (buyukozkoy.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız