SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemofili Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Hemofili Derneği Malatya İl Temsilciliği tarafından, hemofili hastalarını bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aksaç Oteli Salonu'nda düzenlenen hemofili (kanda pıhtılaşma bozukluğu) hastalarını bilgilendirme toplantısında konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emin Kaya, "Türkiye Hemofili Derneği, hemofili hastalığı hakkındaki gelişmeleri ve tedavi metodlarını yakından takip etmekte ve bunları tüm hemofili camiasına ve üyelerine toplantı, seminer, kongre ve yazılı materyallerle duyurmaktadır" dedi.

Emin Kaya, derneğin ayrıca, gönüllü çalışanlarına, il
temsilcilerine çeşitli hizmet içi eğitim seminerleri düzenleyerek daha koordineli ve verimli çalışma metotlarını kazandırmayı amaçladığını söyledi.

Kaya, bu günkü anlamda hemofili hakkında şu bilgileri verdi:

"1920 yılında tanımlanmış ve 1937'de patogenezi belirlenmiştir. Hemofili sıklığı, ülkeler arasında tipleri değişiklik göstermekle beraber 10 bin erkek doğumda 1'dir. Coğrafi ve etnik bir farklılık bilinmemektedir."

Kaya, Türkiye Hemofili Derneği'nin, hemofili hastalığı hakkında gelişmeleri ve tedavi metodlarını yakından takip etmekte ve bunları tüm hemofili camiasına ve üyelerine toplantı, seminer, kongre ve yazılı materyallerle duyurduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Diş Hekimliği Fakültesi dekanlığına atanan, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ünsal Özgen de, hemofili hastalığı hakkında bilgi verdi, Tıp Fakültesi olarak bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız