SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hemşehrilerimizin Bayramını Tebrik Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2017-06-26 20:47:24
A- A+ PAYLAŞ

  • Bayram dolayısıyla vatandaşlar camilere akın ettiler. Yeni Cami, Mezarlık Camii, Namazgah'ta başta olmak üzere bayram namazına büyük katılım oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ramazan Bayramını memleketi Malatya’da geçiriyor. Bakan Tüfenkci, bayram namazını, Çırmıhtı'nın Gedik Mahallesindeki Namazgah’ta kıldı.

Bakan Tüfenkci ile birlikte Vali Mustafa Toprak, AKPi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile çok sayıda vatandaş, bayram namazını Namazgah’ta kıldı.

Bayram namazı sonrası protokol üyeleri, vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik etti. Bakan Tüfenkci, vatandaşlarla bayramlaşarak, sohbet etti.

Bayramlaşma sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bütün Türkiye’nin, Malatyalı hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Bayramı sevinci ve tadıyla geçirmemizi Cenabı Allah nasip etsin. Bu günlerde bizler hem Türkiye olarak daha güçlü olmamız gerekir hem de millet olarak güçlü olmamız gerekir. Çünkü bu coğrafyada yaşayanların umudu ve bayram sevinci olan Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini koruması gerekir. Bu bölge içerisindeki ihtilafların giderilmesi noktasında Türkiye geçmişten beri de aktif rol oynamakta dolayısıyla da Ortadoğu coğrafyasında bizlerin güçlü, sözü dinlenilebilir bir ülke olabilmemiz içinde hem iktisadi anlamda bizim güçlü olmamız lazım hem de ülkemizi oluşturan bizlerinde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir” dedi.

Vali Mustafa Toprak ise Malatyalıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, “Huzur, barış, güzellikler, kardeşlik içerisinde bir bayram olmasını temenni ediyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Ramazan Bayramı’nın İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını temenni ederek, “Rahmet kapılarının açıldığı, insanların yarım ve birbirleriyle dayanışmanın sergilendiği özel bir aydaydık. Bir aydır bütün Müslümanlarımız özellikle bedenen yapılan bir ibadeti yerine getirdiler. Bu yalnız rabbimiz için yapılan bir ibadet. Rahmet kapılarının açılmış olduğu bir günde başta ülkemize, ümmete ve İslam coğrafyasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da “Güzel bir Ramazan ayını hep beraber geçirmiş olduk. Ramazan ayında yapmış olduğumuz ibadetlerimizi de, okunan Kuran’ı Kerim’leri de Cenabı Allah kabul etsin. İslam aleminin Ramazan Bayramı da mübarek olsun” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bayramların önemli günler olduğuna dikkat çekerek, “Ramazan ayını tamamladık. Paylaşma, yardımlaşma, ibadet ayı olan, önemli kutsal bir ayı huzur içerisinde tamamladık. Bayramlar bizler için çok önemli günler. Bayramı bayram gibi yaşamak nasip olsun” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Malatyalıların, İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

BAYRAM NAMAZINA YOĞUN KATILIM..

Malatya'da Ramazan Bayramı namazı nedeniyle kentteki camilerde yoğunluk yaşandı.

Bayram namazını özellikle Yeni Camide kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatinde camide saf tuttu. Bazı vatandaşlar namazı cami bahçesinde kıldı.

Bayram namazı öncesi Emekli Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı tarafından verilen vaazın ardından, cemaat daha sonra namaz kılıp dua etti.

Namazın ardından okunan hutbe ve yapılan dua sonrası cemaat birbirleriyle bayramlaştı. Cami çıkışında vatandaşlara lokum ikram edildi.

Malatya'da yoğunluğun yaşandığı bir diğer nokta ise Şehir Mezarlığı camisi oldu. Her yıl olduğu gibi bu bayramda safların cami dışına taştığı şehir mezarlığı camisinde bayram namazı sonrası vatandaşlara lokum ikram edildi.

Bayram namazının ardından Malatya Şehir Mezarlığındaki Garnizon ve Polis Şehitliğini sabah erken saatlerden itibaren ziyaret eden şehit aileleri, şehit mezarları başında Kur’an okuyarak dua etti.

Şehitlerin mezarlarının da temizlendiği ziyarette, aileler mezarlara su dökerek karanfil bıraktı. Duygusal anların yaşandığı şehitlikte çocuklarının mezar taşlarını öpen bazı şehit anneleri uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız