SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemşerilerin Zararı Büyük

A- A+ PAYLAŞ

Sabri Özel Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Özel, sel felaketinde zararlarının kesin olmamakla birlikte 45-50 milyon lira olduğunu bildirdi. Selde Malatyalı işadamları Ali Bozatlı ve Vahap Küçük'ün işyerlerinde de büyük zarar meydana geldiği belirtildi.

"FABRİKANIN BEYNİ SU ALTINDA.."
Özel, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Dış Ticaret Kompleksinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla düzenlenen ve sel felaketinden etkilenen iş adamlarının sorunlarının görüşüleceği toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki sel felaketinden fabrikasının büyük zarar aldığını belirten Özel, fabrikanın içine 21 ton suyun dolduğunu, şu anda boşaltma çalışmalarının sürdüğünü ve 1-2 saate kadar tamamlanacağını bildirdi.

Sabri Özel, “Zararımız kesin olmamakla beraber 45-50 milyon lira. Sigorta şirketinin aşağı yukarı dörtte birini ödeyeceği söyleniyor. Fabrikamızda 850 çalışanımız var. Fabrikanın beyni sular altında kaldı” diye konuştu.

Şu ana kadar devletten herhangi bir yardım almadıklarını belirten Özel, işçilerin maaşının ödenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, devletten destek beklediklerini, zararlarının karşılanmasını istediklerini söyledi.

Bir soru üzerine Özel, çalıştıkları bankaların yetkililerinin, istedikleri zaman yeterli krediyi kendilerine sağlayabileceklerini söylediklerini kaydetti.

Özel, kredi almayı düşünmediklerini ifade ederek, “Meslektaşlarımız her türlü desteği vermeye hazır. Demek ki kendimizi sevdirmişiz. 'Ne kadar mal isterseniz hemen destek verelim' dediler. Şu ana kadar 2-3 aylık kaybımız var. Fabrikamız günde 7 bin 500 adet mal üretiyordu” diye konuştu.

BOZATLI VE KÜÇÜK'ÜN ZARARLARI..
Bu arada, Hürriyet Gazetesi'nin ekonomi müdürü ve yazarı olan hemşehrimiz Vahap Munyar, Sabri Özel'in yanı sıra selden gören 2 Malatyalı işadamı Ali Bozatlı ve Vahap Küçük'ü de yazdı.

Munyar'ın yazısı şöyle:

"40 milyon lira zararım var, destek verilmezse altından zor kalkarız ÇARŞAMBA sabah saat 10.30... Hürriyet Medya Towers’a yakın Holiday Inn Otel’in patronu Ali Bozatlı’yı aradım:

* Durumunuz nasıl?

- Çok kötü durumdayız, alttaki üç kata olduğu gibi su girdi. 12 metre yüksekliğe ulaştı. Bütün teknik altyapımız zarar gördü...

* Peki ne yapıyorsunuz?

- Suyu boşaltmaya pompalar yetmiyor...

Bozatlı’yı dün öğlen saatlerinde yeniden aradım:

* Durumunuzda iyileşme var mı?

- Suyu tam olarak boşaltabilmiş değiliz...

Çarşamba gecesi saat 22.30... LC Waikiki markasının sahibi Taha Grubu ve Tema Mağazacılık’ın ortaklarından Vahap Küçük’le konuştum:

* İkitelli, Basın Ekspres Yolu, Başakşehir girişi bölgesini etkileyen selden zarar gördünüz mü?

- Bizim Atatürk Havalimanı’na giden yolun iki tarafında 4 ayrı binamız var. Yolun üst kısmındaki binalarımızda sorun yok... Ayamama Deresi’ne daha yakın noktada, yani Basın Ekspres Yolu’nda bir küçük üretim merkezi, bir de depomuz var... Onlar epey etkilendi.

* Tam olarak nerede?

- Sabri Özel’in binasına yakın... Binalardan birinde 250 bin metreküp su var... Ancak, çok şükür ki can kaybımız yok. Ama bölgemizde çok can kaybı oldu, bu bizi derinden üzdü.

* Sigortanız vardı değil mi?

- Var elbette.... Ayrıca tüm işlerimiz tek binada olmadığı için, en azından risk dağılmış oldu...

* Ya Sabri Özel’in durumu nasıl?

- Onu da etkilemiş elbette...

Dün öğlen saatlerinde Sabri Özel’le de konuştum:

* Geçmiş olsun, zararınız çok mu?

- 40 milyon lirayı bulur zararım... Ürettiğim 200 bin parça giyim eşyası gitti. Stoktaki kumaşlar, fabrikanın alt bölümündeki teknik altyapı olduğu gibi zarar gördü.

* Sigorta durumu nedir?

- Sigorta var ama zararın ne kadarını karşılarlar ki?

* Peki ne olacak?

- Devletin bu işe el atması gerekiyor...

* Devletten beklentiniz ne?

- Şimdi önümüzde banka kredisi, vergi, sosyal güvenlik ödemeleri var... Bir-iki ayda kendimize gelemeyiz. Sadece biz değil, tüm komşu üretim merkezleri aynı durumda... Bu ödemeler konusunda devletin bir şekilde bize destek çıkmasını bekliyoruz...

* Çalışanlarınızdan can kaybınız var mı?

- Çok şükür ki yok...

Hükümetten Sabri Özel’in ve komşularının sesini duyan çıkar mı?

Selden zarar gören noktalar “afet bölgesi” ilan edilse sorunu çözer mi?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız