SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hemşerimdir, Alevi Değildir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:00
A- A+ PAYLAŞ

Aslen Doğanşehir-Sürgülü olan ve ailesi Osmaniye'ye yerleşen şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın yarbay olan ağabeyi Mehmet Alkan'ın, kardeşinin cenaze törenindeki tepkileri nedeniyle, AKP yanlısı oldukları öne sürülen bazı kişilerin attıkları"İnönü'nün hemşehrisi Malatya Alevisinden başka ne beklenirdi ki? Hic şaşırmadım..." ve benzeri tweetler büyük tepki topladı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, twitter hesabında bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ağbaba, twitter hesabında, "Oylarını artırmak için şehitlerin bile mezheplerini sorgulayan alçaklara duyurulur. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan hemşerimdir, Alevi değildir. AKP'nin bu ülkede savaş açmadığı sadece şehit yakınları kalmıştı. Ne demiştik, bu vatan savunması değil saray savunması." diye yazdı.

MHP'DEN YARBAYA DESTEK..

Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde söylediklerinden dolayı eleştirilen Yarbay Mehmet Alkan’a sahip çıktı, yapılan eleştirileri “utanmazlık” olarak değerlendirdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın cenaze törenindeki sözlerine yönelik tepkilerin sorulması üzerine Oktay Vural, “Ne utanmazlık ya. İçi yanmış, kardeşini vermiş, bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne bu kadar titreyen birileri, 30 korumayla ‘şehit olmak istiyorum’ diyenlere karşı, koruma ordusuyla gezenlere karşı, o polisimizi, askerimizi korumasız bırakan, terör örgütünü güçlendiren o süreçle ilgili serzenişlerine niye rahatsız oluyorsunuz, niye linç ediyorsunuz, niye saldırıyorsunuz? Ey AKP şehit yakınına saldırıyorsunuz” dedi.

Toplantıda bazı videolar izlettiren Vural, “Bunları yapanlar, ‘şehit cenazeleri üzerinden polemik oluşturanlar alçaktır’ diye söyleyenler şimdi şehit cenazelerindeki ay yıldızlı bayrağa elini koyarak, kürsü zannederek nutuk atabiliyor. Milletin vicdanı ağlıyor, vicdanı sızlıyor” diye konuştu.

Vural, “Seçim hükümetinde bakanlık teklifi götürülecek isimler arasında sizin de adınız geçiyor” sözlerine yönelik, “Böyle bir ahlaksız teklifi sunabilecek birinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olması da Türkiye’nin ayıbı olur. Kendisine yakışanları söyledim. Yakışanlarla beraber yol alsın, HDP ile birlikte bakanlar kurulu oluşturma şerefi ona ait olsun, bugüne kadar çözüm ortağıydılar bundan sonra da seçim hükümeti ortağı olarak devam etsinler” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcılarının Kandil’deki yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Vural, “Vay vay vay, günaydın. Yeni mi aklınıza geldi. Bunlarla Oslo’da görüşenler kimlerdi, ne iş yapıyorlardı bunlar? Bu konuda MHP Genel Başkanının 2013 yılında PKK terör örgütünü meşrulaştıran, silahlarıyla kalmasını sağlayan, PKK terör örgütünü aklayan, PKK’nın güçlendirilmesine vesile olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Bununla ilgili ne yaptınız? Ne yaptılar biliyor musunuz, takipsizlik kararı verdiler. Şimdi bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyorlarmış. Kırmızı bülten çıkaracaklarmış. Yeşil pasaport verdiniz siz, yeşil pasaport verenler bunlar, bu sorumlular nerede, bunlar at koştururken devleti yönetenler nerede” açıklamasında bulundu

HDP: "TAMAMINA KATILIYORUZ"

Ayrıca HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesindeki sitemi ile gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan’a sahip çıkarak, Yarbay Alkan’ın söylediklerinin tamamına katıldıklarını açıkladı.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan sözlerine yönelik bazı kesimlerin tepki göstermesini eleştiren İdris Baluken, Yarbay Mehmet Alkan’a yönelik bir linç girişimi yürütüldüğünü ifade etti.

Yarbay Mehmet Alkan’ın yaklaşımının insani bir yaklaşım olduğunu kaydeden Baluken, “Çok gayri ahlaki bir yaklaşım. Birinci derecedeki yakınını kaybetmiş bir yarbayın en insani refleksini bile bir bölünme unsunu olarak ele alan bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Bunun anlaşılır hiçbir yönü yoktur. Oradaki insanın yüreğinde hissettiği acıya dair tek bir empati kurmayan, hiçbir duygu kırıntısını hissetmeyenlerin başlattığı linç girişimi utanç vericidir. Kendisi de zaten silahlı kuvvetler mensubudur, bu savaşın en acı tablosu ile yüz yüze olan insandır. Klavye başında oturup, AKP’den maaş olan ucuz kahramanların anlayamayacağı bir pozisyonda bulunuyor. Bundan daha insani bir yaklaşım olabilir mi? İfade ettiklerinin tamamına katılıyoruz. Ortada çözüm masası varken, kan akmıyorken ne oldu da kan akmaya başladı, bunu soruyor. Ortada bir vatan savunması yok, sarayın istikbali ile ilgili yürütülen bir savaş yok. Bu savaşta kendi çocuklarını kaybedenlerin çığlıklarını duyurma çabaları var. Bu linç girişimi, insanlık dışı saldırı kampanyası utanç verici bir durum yaratmış durumda” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız