SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hemşireler Olmazsa Olmaz..'

A- A+ PAYLAŞ

Hemşirelik Haftası nedeniyle Malatya'da İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bir tören düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törene Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Sağlık Müdür Yardımcısı Ergün Burak Selçuk, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç ile birlikte çok sayıda davetli ve hemşireler katıldılar. Toplantıya katılmayan Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'in ise bir inceleme gezisi için Suriye'ye gittiği öğrenildi.

Törenin açılış konuşmasının yapan Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşire Hizmetleri Müdürü Serap Bostancı, "Sağlık hizmetlerinde temel insan gücü olarak tanımlanan hemşirelerin hasta bakımına odaklanmaları sağlanmalıdır. Sağlık alanında hızlı bir dönüşümün gerçekleşmekte olduğu günümüzde hemşirelik hizmetlerinin uygulanmaya konulması yaşanan dönüşümün başarısı artıracaktır" dedi.

İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Gülendam Koçak, (En alttaki fotoğrafta) "Öncelikle hedefimiz, eğitimde çağdaş düzeyi yakalamak, öğrencilerin bilgi-becerini gelişmiş ülkeler düzeyine getirmek ve sahadaki hizmet kalitesini arttırmak için tıp alanında olduğu gibi uzman hemşireler yetiştirmek olmalıdır" ifadesini kaydetti.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Sibel Altınayar (alttan 2. fotoğrafta) ise, "Türkiye'de 92 bin hemşire görev yapıyor. Ülkemizde 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı 131 iken, AB ülkelerinde bu oran 731'i buluyor. Bir hemşireye düşen nüfusun fazlalığı yanı sıra, hemşirelerimizin yaşadıkları sosyal ve ekonomik sorunlarla, özlük ve çalışma şartlarındaki olumsuzluklarda biliniyor. Diğer tüm sağlık personelleri gibi hemşirelerimiz de sayılarının azlığı yanı sıra ek iş yüküyle karşı karşıyalar" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal da(Üstten 3. fotoğrafta), "Hemşirelik, sağlık hizmetlerindeki olmazsa olmaz konumuyla sağlık ekibinde aldığı önemli sorumluluklarla özellikle değerlidir" dedi.

Törende, yılın sağlık çalışanına ödül verildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Ekip Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise, Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Servisinde çalışan hemşireler için bir teşekkür konuşması yaparak, onlarında çok önemli görevler yaptıklarını söyledi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Organ Nakli Servisinde görevli 6 hemşireye plaket verildi.

Bu arada, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süheyla Ünal'ın, Tıp Fakültesi eski dekanı ve Organ Nakli Ekip Başkanı Prof.Dr. Yılmaz'ın konuşmasını dinlemeden salondan ayrılması dikkat çekti. TÖTM'nin en çok övündüğü Karaciğer naklini gerçekleştiren ekibin başkanı olan Prof.Dr. Yılmaz da, töreni arka sıralardan izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız