SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemşireler Yazdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iki hemşire, hemşirelik anılarını kitaplaştırdı.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan Şenay Karaaslan ve Özlem İnan isimli Hemşerilerin kaleme aldığı kitap çıktı. Kitap'da hemşirelerin görev yaparken yaptıkları ilginç anılar yer alıyor. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan başka hemşirelerin de ilginç anılarına yer verildiği ve karikatürlerle süslenen Hemşire Anıları isimli kitaba mesaj yazan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, "Teknik bir dal olan sağlık bilimlerinin, etik değerler ve kültür ile güçlendirmemiz, mesleğimizin toplumda daha fazla değer kazanmasını sağlayacaktır" diye belirtti.

Kitabın bir bömlümünde, Şehriban Durak Ayan isimli Hemşire'nin şu anısı yer aldı: "Bir hastamıza 'İnegy' isimli bir ilaç yazıldı. Rapora tabi bir ilaç olduğu için hemen alınamadı. Rapor çıkıp reçete edildikten sonra hasta her gün gelip bana soruyordu, 'Hemşire hanım ineğim geldi mi?'

Zuhal Turhan isimli hemşire de şu ilginç anısını kitapta yazdı: "Kadın bir hasta muayene için gelmişti. Ben: Sağlık karneniz var mı? dedim, kadın: "Yok Bağ-Kur karnemiz var" diye cevap verdi."

Naciye Sarıbaş Yurtçi isimli Hemşire de anısını şöyle dile getirdi:

"Diyarbakır'da çalıştığım dönemde, hasta yakınları tanıdığı çalışanlardan beyaz önlük alarak hastane çalışanı gibi hastaneye girerlerdi. Ancak bir gün koridorda kasketli, bıyıklı ve şalvarlı adamın biri beyaz önlük giyip içeri girmeye çalışıyordu. Karşılaştığım manzara unutulacak gibi değildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız