SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemşirelerden Sessiz Yürüyüş

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:57
Hemşirelerden Sessiz Yürüyüş
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen hemşireler “Halkımızın Sağlığı ve Mesleğimizin Geleceği” adlı bir miting düzenledi. Toros Sokak üzerinden yürüyüşe geçen hemşirelerin sessiz sakin slogan atmadan yürümeleri, hastane duvarlarında ‘sus’ işareti yapan hemşireyi hatırlattı. 

Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla, Türk Hemşireler Derneği tarafından miting düzenlendi. Toros Sokak üzerinde toplanan yüzlerce kadın ve erkek hemşire, ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Hemşirelerin yürüyüşü dolayısıyla Celal Bayar Bulvarı trafiğe kapatıldı. Yürüyüşe geçen hemşirelerin slogan atmadan sessiz sakin yürümeleri, hastanede ‘sus’ işareti yapan bayan hemşireyi hatırlattı. ‘Sus’ işareti yapan bayan hemşireye, meslektaşları da ayak uydururken, yürüyüş sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Celal Bayar Bulvarı üzerinden mitingin yapılacağı Abdi İpekçi Parkı’na gelen hemşireler, burada kurulan arama noktasında tek tek aranarak içeri alındı. Yüzlerce bayan hemşirenin bulunduğu eylemde arama noktasındaki bayan polislerin azlığı ise gözlerden kaçmadı. Yüzlerce bayan hemşireyi sadece 4 bayan polis ararken, oluşan uzun kuyruğun giderilememesi üzerine arama noktasına takviye bayan polis çağırıldı. Bayan polislerin sayısının arttırılması ile birlikte bayan hemşireler hızla miting alanına alındı.

Mitingin başlaması sırasında yağmurun şiddetini arttırması ile birlikte hemşireler zor anlar yaşadı. Yağan yağmura rağmen miting alanından ayrılmayan hemşireler, ellerindeki pankartlar ile kendilerini yağmurdan korumaya çalıştı. Yağmur ile birlikte seyyar satıcılara gün doğdu. Yağmuru fırsat bilen seyyar satıcılar miting alanında bulunan hemşirelere yüzlerce yağmurluk ve şemsiye sattı.

Miting alanında seslerini yükselten hemşireler ellerindeki düdükleri öttürerek seslerini Sağlık Bakanlığı’na duyurmaya çalıştı.

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Saadet Ülker ise, yaptığı konuşmada, hemşirelerin sorunlarını dile getirdi. Yürüyüşün İşçi Partisi’nin bulunduğu Toros Sokak üzerinden başlatılması nedeniyle kendilerine gösterilen tepkiye değinen Ülker, yapacakları çalışmalara inanmayıp kendilerine engel olmak isteyenlerin uydurduğu bir konu olduğunu söyledi. Türk Hemşireler Derneği’nin ideolojik bakışlı olmakla suçlayanlara ‘siz boş bakışlı mısınız?’ diye soran Ülker, “Bizi ideolojik bakışlı olarak bizi suçladılar bıraktılar. Bu durum biz hemşireleri diplomatik nitelikli ama ucuz emek gücüne itti” dedi.

Dünya Hemşireler Günü’nün her yıl kapalı salonlarda kutlandığı ama bu yıl hemşirelerin baskısıyla sokaklara taştığını dile getiren Ülker, hemşirelerin artık sokaklarda olacağını vurguladı.

Meslekleri ile ilgili olarak sürdürülen hukuk mücadelesinin olumlu bir sonuca ulaşamadığını, işleştirmeye yönelik politikaların hemşireleri, hemşire öğrencileri çok rahatsız etmesi ve bu aşırı rahatsızlığın miting talebine dönüşmesi nedeniyle meydanlarda olduklarını ifade eden Ülker, “Bu nedenle mitingin ana sloganı olarak “Halkımıza hak ettiği hemşirelik bakımını veremiyorum. Engeller var, engeller kaldırılsın” biçimde belirlendi. Özellikle son yıllarda yapılan düzenlemelerle hemşirelik mesleği eğitiminden çalışma koşullarına kadar olan bir geniş alan büyük zararlara uğramış ve yok edilme sınırına getirilmiştir. Hemşirelik temel eğitiminde, hemşirelik kanunun birinci maddesi hiçe sayılmış. Bu hiçe sayılış öylesine ileri gitmiştir ki, hastanelerde hiç eğitimsiz kimselere enjeksiyon ve benzeri bazı teknik işler öğretilerek hemşire olarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız