SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemzemin Geçitte Görüşü Engelleyen Duvar!.

0
Güncellendi - 2016-11-11 02:20:32
Hemzemin Geçitte Görüşü Engelleyen Duvar!.
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi'nin eski ilçe merkezi Eskimalatya'daki Tren İstasyonu yakınında, hemzemin geçidin yanına DDY tarafından inşa edilen istinat duvarının, karayolunu Toygar istikametine doğru kullanan araçlar için görüşü engelleyerek büyük tehlike oluşturduğu, mutlaka yıkılıp bu tehdidin ortadan kaldırılması gerektiği belirtiliyor.

Dolamantepe Mahallesi Bahçe Sokak mevkiinde bulunan Eskimalatya Tren İstasyonu'nun makasbaşı denilen bölümünde Eskimalatya ile bağlı mahalleler arasında karayolu ulaşımının sağlandığı hemzemin geçit bulunduğu, bu yolun Eskimalatya'dan Toygar'a gidilirken sağ tarafta kalan bölümüne DDY tarafından, tren hareketlerinin görülmesini engelleyecek şekilde beton istinat duvarının inşa edildiği bildirildi. Geçtiğimiz yaz inşa edilen istinat duvarının, görüşü tamamen engellemesi nedeniyle, bariyer vs. gibi fiziki engeller de bulunmayan hemzemin geçidin tamamen güvensiz hale gelmesine yolaçtığı bildirildi.

DDY'nin, bir an önce söz konusu beton perde duvarı yıkarak, hemzemin geçitte trafik güvenliğini sağlayacak görüş olanağını yaratmasının gerektiği yöre sakinleri tarafından ifade ediliyor.

Hemzemin geçitte Eylül ayında, Malatya'dan Elazığ yönüne gitmekte olan 57302 sayılı lokomotif Ahmet Karaaslan yönetimindeki 44 FV 383 yönetimindeki otomobille çarpışmış, kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan Murat Karakuş yaralanmışlar, araç da hasar görmüştü.

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: DDY'nin 'İstasyon Güvenliği' için yaptırdığı, ancak hemzemin geçitte görüşü engelleyen duvarın da gözüktüğü Eylül ayındaki kazadan.. (Mehmet GÖRESİYE)

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

hmz1

hmz2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ali kaya (7 yıl önce)
    istasyonun diğer makas başında demiryolunun üstünden geçen köprü var 200 metre ilerdeki üst geçidi kullan.trenle şaka olmaz tren kornaya basarak geliyor sağını solunu görüyor saatte 30-40 ile hemzemine gireceğine 5-10 suratle girse birşey olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (7 yıl önce)
    o hemzemin geçitte bariyer yok ışık yok ve hemzemin geçitin tabanına konulan betonun telleri çıkmış her an bir arabanın tekerini patlatıp kazaya sebep olabilir.günde beş araba geçen yere geçit yapılıyor burada günde bin araba geçiyor geçit yok.Malatya nın durumu her zaman bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • fk44 (7 yıl önce)
    araç sahıbı beledıyeyı mahkemeye versen orada duvarmı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Bu kadar olur! Adam arabasından inip, sağa-sola bakıp, acilen geçmesi gerekir... Ayrıca hemzemin geçidin tehlikeli olduğu bilindiği halde neden ülke genelinde alttan ya da üstten geçit yapılmaz? Sorumsuzluktan başka bir ad bulamıyorum!
    0
    0
    Yanıtla