SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hendek Talimatı Yukarıdan!."

A- A+ PAYLAŞ
 Malatya Elazığ Karayolu’nun 8. kilometresi üzerinde bulunan ve Orduzu Belediyesi’nden alınan ruhsatla kamyon parkı olarak kullanılan özel mülkiyet alanı, çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle Vali Ulvi Saran’ın verdiği ileri sürülen bir talimatla Karayolları ve Trafik ekiplerince kaldırılıyor.
 
Karayollarına ait iş makineleri  otoparka girişi önlemek amacıyla kamyon parkı olarak kullanılan arsa ile yol arasında hendek kazmaya başladı.
 
“NE TEBLİĞAT YAPILDI, NE DE UYARI…”
Murat Yalçın isimli vatandaşa ait kamyon otoparkının Vali Ulvi Saran’ın hukuka aykırı talimatıyla kaldırıldığını söyleyen Avukatı Kenan Kulcu, herhangi bir tebligat ve uyarı yapılmadan başlatılan bu tür işlemlerin hukuka aykırı olduğunu, yetkililere olan güveni ve itibarı sarstığını söyledi.
 
Hukuka aykırı bu işlem için yasal girişimlerde bulunacaklarını bildiren Av. Kulcu ‘Burası Müvekkilim Murat Yalçın’ın tapulu mülkiyeti. Aynı zamanda kendisi Orduzu Belediyesi’ne müracaat ederek burayı kamyon parkı olarak işletmek üzere ruhsat almış. Şu an içinde bulunan 20 civarında kamyon da kendisinin ruhsatlı aracı. Burayla ilgili müvekkilime herhangi bir tebligat, uyarı yapılmaksızın yaklaşık 3 gündür Karayolları’nın araçları sadece bu otoparka girişi engellemek adına yol ile arsa arasındaki alanı hendek şeklinde kazdırarak engellemeye çalışmaktalar. Ruhsatlı otopark olarak işletilmesine karar verilmiş olan alanın bu şekilde kullanılmasının engellenmesi tamamen hukuk dışı. Diğer bir konu, buradaki trafik yetkililerinin söylediğine göre, Vali Bey’in emriyle ekipler gelerek tüm araçların tahliyesini istemişlerdir. Tahliye işlemi, müvekkilim tarafından yapılmaz ise Karayolları ekipleri araçların çekileceğini bildirmişler’ dedi. 
 
Müvekkilinin Orduzu Belediyesi’nden aldığı kamyon parkı işletme ruhsatının şu an iptal edilip edilmediğini bilmediklerini belirten Avukat Kenan Kulcu, ‘Ruhsat iptal edilmiş ise müvekkilime yapılmış bir tebligat yok. Kaldı ki, kanunen müktesep hak. Bu alanda yasal prosedür tamamlanmadan, ruhsat iptal edilmeden, müvekkilime herhangi bir tebligat yapılmadan bu şeklide bir çalışmanın yapılması yasaya aykırıdır.  Bu nedenle biz de konuyla ilgili hukuku girişimlerimizi yapacağız. Ama böyle bir uygulamanın devlet yetkilileri tarafından yapılması hukuka olan güveni  ve yöneticilerin itibarını sarsmaktadır’ diye konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız