SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Henüz Yolun Başlarındayız"

0
Güncellendi - 2016-05-20 15:27:42
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Engelsiz Yaşam Fuarı’ açıldı.

‘Çözüm sende; kalbini engelleme, engelleri kaldır’ sloganıyla açılan fuar, Akşemsettin İşitme Engeliler Okulu Halk Oyunu Ekibi’nin halk oyunu gösterisiyle başladı.

Ali Kuşcu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin ritm gösterisi büyük alkış aldı.

Malatya’daki engelliler adına konuşan görme engelli öğretmen Nurettin Kaplan, engellerinin eksiklik olarak değil, farklılık olarak görülmesini istediklerini belirtti.

Engellerinin eksiklik değil farklılık olduğunu dile getiren Kaplan, “Bu bir eksiklik değil, zenginliktir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun gelişmişliği engellisine vermiş olduğu değerle ölçülür’ diyor” ifadelerini kullandı.

“6 BİN ENGELLİ MEMUR OLACAK”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan ise, “Ülkemiz nasıl üçüncü köprüyü yapıyorsa, nasıl tüp geçit yapıyorsa, bir taraftan gelişirken, engelli konusunda da gelişmeye devam ediyor” dedi.

Önalan, 2002 yılında 5 bin 800 engelli memur varken, şuanda bu sayısının 43 bin olduğunu, bu sayının Temmuz ayında 50 bin olacağı müjdesini verdi.

Engelliler için çok büyük ve güzel kazançların olduğuna dikkat çeken Önalan, şunları söyledi:

“Ekonomiye giremeyen engellinin gelişmesi de çok yavaş olacaktır. Bizler, engellileri ekonomiye sokuyoruz. İstihdam alanları yaratıyoruz. Engelli işe girdikçe, tatile gitmeye başlayacak, evlenecek, iş hayatında sosyal gelişmesi olacak.”

“ŞEHİRDE ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, farkındalık oluşturmak bu tür fuarları yaptıklarına dikkat çekti.

Çakır, “Kentte başta yerel yönetimler olarak bizlerin sorumlu olduğunu biliyoruz. Ama tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız engellilerimizle ilgili neler yapıldı ve yapılması gerekecek bunları fuar kapsamında gündeme getirmiş olacağız. Bu anlamda şehirde gerçekten çok önemli değişiklikler yapıldı. Hükümetimizin son dönemde yapmış olduğu atılımlar, yatırımlar gerçekten bir reform niteliği taşıyor. Bunu küçümsememek lazım ama bitti mi? Henüz yolun başlarındayız. İnşallah bu hızla devam ettiği süreç içerisinde ben inanıyorum ki 5-6 yıllık süre içerisinde ulaşmadığımız engellimiz, hizmet almayan engellimiz kalmayacak” diye konuştu.

VALİ KAMÇI İKİ MÜJDE VERDİ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, Ali Kuşçu Özel Eğitim Engelliler Okulu’nun ve görme engelliler için okulun Milli Eğitim Bakanlığı’nın programına alındığı müjdesini verdi.

Vali Kamçı, engellilere acımak ve onlar için duygulanmanın onların sorunlarını çözmeye kifayet etmeyeceğini belirterek, “Onlara yardımcı olmak istiyorsak, kendilerine uygun iş alanları oluşturmak ve ihtiyaçlarını gözetip, her alanda saygı göstermek durumundayız. Çünkü engelli vatandaşlarımız buna layıktırlar. Her fert gibi bu saygıyı sonuna kadar hak etmektedirler” dedi.

Kamçı, ‘Engelsiz Yaşam Fuarı’nın farkındalık oluşturma adına önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından iş yerlerinde engelli çalıştıran işletmelerin temsilcilerine plaket takdiminde bulunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi binasının arkasında açılan ve 22 Mayıs’ta sona erecek olan ‘Engelsiz Yaşam Fuarı’nda çeşitli etkinliklerde düzenlenecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a9

a8

a91

a92

a93

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • acar (7 yıl önce)
    sadece devletten birşeyler beklemiyelim bizlerde çevremizdeki engelli arkadaşların engellerini kaldıralım iş verelim yardımcı olalım
    0
    0
    Yanıtla