SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Bireysel Çalışıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:27:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı işadamı Muammer Şahin, Malatya Eğitim Vakfı’nın (MEV) bu yıl 30. yılını kutladığını belirterek, bugüne kadar MEV üyelerinin 18 bin öğrenciye burs verdiğini söyledi. Kendisinin Doğanşehir’e 5 okul yaptırdığını aktaran Şahin, ilçeye meslek yüksekokulu yapılacak olmasından dolayı da mutlu olduğunu kaydetti. Şahin, Malatyalı işadamlarına da ticarette ve sosyal alanda bireysel olmayı bırakarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri çağrısında bulundu.

“MEMLEKETİMİ SEVİYORUM, 5 OKUL YAPTIRDIM”

İşadamı ve MEV Kurucular Kurulu Başkanı Muammer Şahin, “Ben aslen Doğanşehir’in Polat Kasabası doğumluyum. İstanbul’da olmakla beraber bütün memleketimi, Malatya’mı, Doğanşehir’i, Polat’ımı her türlü yaşamaktayım. Memleketime sevgimden dolayı 5 tane okul yaptırdım. Doğanşehir’e 2 meslek lisesi, 1 tane ilköğretim okulunu Doğanşehir’e, 1 tane kendi doğduğum yer olan Polat’a ve 1 tanede Karaterzi’ye okul yaptırdım. 5 tane okulu eğitime hizmet vermek için yaptırdım. Yaşıma rağmen yine de memleketime hizmet vermek istiyorum” dedi.

“DOĞANŞEHİR’E MYO YAPILACAK, MUTLU OLDUM”

Kendisinin Doğanşehir’den hiçbir zaman kopmadığını ve ilçede evininde bulunduğunu belirten Şahin, “Bugün aldığım bir habere göre İnönü Üniversitesi Rektörümüz Prof Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyetine beni seçtiklerine dair bana bilgi verdiler. Bundan dolayı da gururlandım. Teşekkür ediyorum. Doğanşehir’e meslek yüksekokulu yapılması için 3 yıl önce bir çalışmamız oldu. Bu okulun sayın Vahap Küçük’ün desteği ile ve bizlerin desteği ile üniversitenin desteği ile yapılacağı bana müjdelendi. Bundan dolayı da mutluyum” İfadelerini kaydetti.

“MALATYA’DAKİ BURSİYER SAYIMIZ AZ”

Malatyalıların MEV’e daha fazla sahip çıkmasını isteyen Şahin, “Biz daha çok emekli olarak eğitime büyük hizmet vermekteyiz. Bilhassa Malatya Eğitim Vakfı (MEV) bu yıl 30 kuruluş yılını kutlamaktadır. Vakfımızda 18 bin bursiyer öğrenci mezun ettik. Bunu tamamen üyelerimizin katkısı gerçekleştirdik. 

Maalesef Malatyalı işadamlarımız MEV’e gerekli desteği vermiyorlar. Biz İstanbul’da 800’ün üzerinde öğrenciye burs vermekteyiz, ama Malatya’daki sayımız 150’de kalmaktadır. Biz istiyoruzki 500, bin olsun. Malatyalılar eğitim konusunda hassaslardır. İsmet Paşa’da demiştirki, ‘Ben Malatyalılara en iyi öğretmenleri verdim.’ Bu şunu gösteriyor; Malatyalılar eğitim konusunda son derece hassas ve bağımlıdırlar. Malatya Eğitim Vakfı bir markadır. Yakında Malatya’da vakfın biraz daha tanıtımı için konferanslar vereceğiz. Malatyalı hemşerilerimiz vakfımızı desteklemeli. Biz vakfı Okumuşu-Çoğaltma’dan devraldık. İnanıyorum ki bizden sonraki nesilde eğitime önem verir. Eğitimi olmayan bir yer kalkınamaz, eğitimi olmayan bir yer gelişemez, eğitimi olmayan bir yer hizmet veremez, eğitim olmayan bir yerde maneviyat olmaz” dedi.

“YENİ JENERASYON BİREYSELLİĞİ YIKSIN”

Malatyalı işadamlarının bireysel hareket etmekten vazgeçerek birlik ve beraberlik içinde olmalarını isteyen işadamı Şahin, “Malatyalı işadamları kolektif çalışmıyorlar, yani birlik ve beraberlik içinde olmuyorlar. Hep bireysel çalışıyorlar. Ticareti de bireysel, sosyal yönden de bireysel. Ama diğer vilayetlerde birlik ve beraberlik içindeler. İnşallah temenni ediyoruz ki, yeni jenerasyon bu bireyselliği yıksın. Birlik ve beraberlik içinde olursak, Malatya bir marka olur” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız