SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Hizmet Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:03
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya krizinden etkilenen firmaların zararının en aza indirilmesi için Maliye Bakanlığı ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini söyleyerek “Ürünleri ve ihracatı kapılarda dönen firmaların bu ürünlerini ‘Geri dönen’ mal statüsüne sokarak, özellikle yaş sebze ve meyvelerin bozulmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu firmalarımızın yeni pazarlar bulması durumunda kendilerine gümrük noktasında her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu firmalarımıza ne gibi destekler verebileceğimiz konusunda yine Maliye Bakanlığımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bakan olmasının ardından il dışı ilk ziyaretini memleketi Malatya’ya yaptı. Partisinin İl Danışma Meclis toplantısına katıldıktan sonra Malatya Valiliğini ziyaret etti.  Bakan Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı tarafından karşılanndı ve Valilik Anı Defterini ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci’den önce kısa bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, “Son kurulan hükümetle birlikte bir Malatya Milletvekilimiz de Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.  Bakanımızın,  ilimize ilk ziyaretleri. Sık sık tabi burada beraber olacağız ama ilk geldikleri için kendilerine hoş geldiniz diyoruz. Malatya’mıza, memleketimize, milletimize, ailesine hayırlı olsun diyoruz ve görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

“Türkiye’nin her yerinde heyecan yarattı”

Konuşmasına, son kurulan hükümette, Malatyalı bir bakan olmasının Malatya’da ve Türkiye genelindeki Malatyalılarda heyecan yarattığını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz Malatya, gerçekten Türkiye’nin önemli illerinden birisi. Birçok kez buraya geldik. İl başkanı olarak geldik, vatandaş olarak geldik, avukat olarak geldik, milletvekili olarak geldik ama rabbime hamdolsun ki; bu kez de bakan olarak ziyaret etmek nasip oldu. Bunun için Cenab-ı Allah’a şükrediyoruz. Kentimizin bu anlamdaki heyecanını hissediyoruz. Beklentilerini biliyoruz. Malatya’ya bir bakanlık verilmesi sadece ilimizin sevinci ve heyecanı değil, Malatya dışındaki Malatyalıların da aynı heyecanı duyduğunu müşahede ediyoruz. MASTÖB’ün, MİAD’ın toplantılarında bunu gördük. Ankara’da, bürokrasinin çeşitli kademelerinde bunu gördük. Bizler bu bakanlığı kendi şahsımıza verilmiş bir bakanlık olarak görmüyoruz. Malatya’ya verilmiş bir bakanlık olarak görüyoruz.  Onun için başta Malatyalı hemşerilerimiz olmak üzere Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza da teşekkür ediyoruz. Malatya’nın bu beklentisini boşa çıkarmadıkları için. Bundan sonra yapılacak iş belli. Bundan sonra hızlı bir şekilde ülkemize hizmet etmek.  Başbakanımızın ifadesiyle 64. Hükümet reform hükümeti.  Biz, 3, 6 aylık ve 1 yıllık periyotlar içeresinde eylem planlarımızla beraber Türkiye’nin biriken sorunlarını çözme noktasında hızlı bir giriş yapacağız inşallah” diye konuştu.

“Rusya ile gerilimi tırmandırmak istemiyoruz”

Rusya krizine değinen Bakan Tüfenkci, Türkiye olarak bu gerilimi tırmandırmak istemediklerini ve diyalog için kapıları açık tuttuklarını söyledi. Rusya ile yaşanan krizin uzun sürmeyeceğini düşündüğünü kaydeden Bakan Tüfenkci “Tabi bizim Rusya ile yaşadığımız krizde ihracat oranlarımız, ithalat oranlarımızdan daha düşük. Daha çok Rusya’dan ithalat yapıyoruz.  Bizim etkilendiğimiz kadar Rusya’nın da bu durumdan etkileneceğini düşündüğüm için bu krizin uzun sürmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Gümrük kapılarında her türlü kolaylığı sağlıyoruz”

Rusya ile yaşanan bu krizde başta yaş sebze ve meyve ihracatı olmak üzere bütün sektörlerdeki firmaların bu krizden en az zararla çıkması için ek tedbirler aldıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi: “Gündemde Rusya krizi var. Suriye ile yaşananlar var. Bizim de bakanlığımızı ilgilendiren gümrük kapılarındaki işleyişle ilgili bir takım sıkıntılar var ama özellikle ihracatçılarımızın  mağduriyetlerini en aza indirecek şekilde tedbirler alıyoruz. Ürünleri ve ihracatı kapılarda dönen firmaların bu ürünlerini ‘Geri dönen’ mal statüsüne sokarak özellikle yaş sebze ve meyvelerin bozulmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu firmalarımız yeni pazarlar bulduklarında da gümrük noktasında her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Maliye Bakanlığı ile birlikte Rusya’ya ihracat yapan firmaların zararını tespit etmeye ve bu firmalara ne gibi destekler verebileceğimiz konusunda ortak çalışmalar yapıyoruz. Tabi bu kriz sürecinin uzun sürmeyeceğine ben inanıyorum. Çünkü biz Türkiye olarak bütün iyi niyetimizle kapılarımızı açık tutuyoruz, gerilimi tırmandırmak istemiyoruz. Tabi gerilimi tırmandırmak istemiyoruz ama egemenlik haklarımıza müdahale edilmesine de asla müsamaha göstermeyeceğimizi dosta düşmana göstermiş olduk.”

Belediyeye ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.  Vali Süleyman Kamçı, Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın da eşlik ettiği ziyarette, Bakan Tüfenkci, Malatya’nın farklılığını ortaya koymuş bir il olduğunu belirtti.

Başkan Çakır: Malatyalılar her zaman başarılı olmuşlardır

Malatya’nın bir bakanının olmasının yerel yöneticiler olarak kendileri için büyük bir şans olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu güne kadar AK Parti hükümeti ile Türkiye’de ve bölgemizde çok büyük yatırımlar yapıldı. Yapılan bu yatırımların birçoğu bölgemizde devam etmektedir. Bölgemizde devam eden bu yatırımların yapımlarının hızlandırılmasında, yeni projelerin hazırlanmasında ve bu projelere kaynak ayrılmasında Sayın Bakanımızın yardım ve destekleri olacaktır.  Malatya’mızda devam eden yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak bir dosya hazırlayarak Sayın Bakanımızın bilgilerine sunacağız. İnşallah Malatya’mızın bütün projeleri ile ilgili Bakanlığımızdan destek alacağız.

Malatyalılar her zaman başarılı olmuş, bulundukları konumda çıtayı her zaman yükseklere taşımayı başarmışlardır. İnşallah bu noktada bakanlık nezdinde ülkemize ve Malatya’mıza yakışan büyük hizmetleri yapacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

Malatyalıların Bakanlarını büyük bir coşku ve kalabalıkla karşıladığını da belirten Başkan Çakır, “Malatyalılar olarak her zaman Malatya’ya yakışanı yapıyoruz. Sayın Bakanımızın karşılanması sırasında hemşerilerimin göstermiş olduğu ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenci: Kentimize hep birlikte hizmet edeceğiz

Malatya’nın büyükşehir statüsü ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerin taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandığını belirten Bakan Tüfenkci, “Malatya Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir olan birçok ilden daha fazla hizmet yapmış ve farkındalığını ortaya koymuştur. İnşallah bundan sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın önderliğinde Sayın Valimiz, milletvekillerimiz ve ilçe belediye başkanlarımızla beraber Malatya’da başlayan, devam eden ve Malatya’ya yapılması gereken projeler noktasında hep beraber hizmetleri daha hızlı ilimize getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar direkt vatandaşımıza yönelik çalışmalar olduğundan bizler bu noktada belediyelerimize her türlü desteği hem kendi Bakanlığımız hem de diğer Bakanlıklar nezdinde vermeye çalışacağız. Bu çalışmalarda milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bizler de yatırım ödeneklerinin konması ve hızlanması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Malatya’mız için vizyonu daha ileri olan projeleri tasarlayıp kentimize kazandırmamız gerekmektedir. Sıcak ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

AKP'ye ziyaret

Bakan olduktan sonra ilk defa Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin son ziyareti AKP Malatya İl Başkanlığına oldu. İl binasında partililerle uzun uzun sohbet eden Tüfenkci, daha sonra İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın makam odasına geçti. Burada Bakan Bülent Tüfenkci’yi İl Başkanı Hakan Kahtalı ile milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin karşıladı. Bülent Tüfenkci’ye kayısı ikram eden Hakan Kahtalı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bizim için, teşkilatımız için çok anlamlı bir gün. Bu teşkilatın kuruluşundan beri emeği olan ve her kademesinde bulunmuş olan bir ağabeyimizin Türkiye’de ki en önemli bakanlıklardan olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bakan olmasının ardından teşkilatımıza yaptığı bu ziyaret hepimizi memnun ve mutlu etti. Gümrük ve ticaret Bakanlığı ülkemizdeki gayri safi milli hasılanın yarısına hitap eden bir bakanlık, biz hep kendisiyle beraber olduk bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz, Allah yardımcısı olsun” diye konuştu. 

Bakan Bülent Tüfeknci ise bütün teşkilat mensuplarının kendisini çok sıcak karşıladığını dile getirerek, “AK Parti Malatya Teşkilatı kurulduğundan bu yana hakikatli bir duruş göstermiştir, ben bütün teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnanın ki AK Parti Genel Merkezinde de Malatya teşkilatının ayrı bir yeri var. Zaten Malatya da İl Başkanlığı yaptıktan sonra bakanlık görevine getirilen bir insan varsa bunun arkasında teşkilatlarımızın fedakar ve cefakar üyeleri ile Malatyalı hemşerilerimiz vardır, onun içi bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum. Bu görev, evet şahsıma verildi ama aslında bu görev Malatyalı hemşerilerimize verilmiştir. Bizi bu göreve layık gördükleri için Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bundan sonraki süreçte daha çok çalışmaları gerektiğini belirten Tüfenkci, “Eğer biz Türkiye’yi büyütürsek Malatya’yı büyütürüz, Malatya’nın geleceğini büyütürüz. Malatyalılar olarak girişimci ve üreten bir ruhumuz her zaman ön plandaydı. Önümüzdeki dönemlerde de yeni girişimcilerle birlikte Malatya’nın sanayisini büyüteceğiz. Malatya’nın sanayisinin yanında da tarımını büyüteceğiz. Eğer biz 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak ekonomimizi büyütmek ve dışa açmak zorundayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız