SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Mutlu Sona Ulaşacağız"

0
Güncellendi - 2017-05-12 14:06:14
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, Pazar günü Malatya İnönü Stadı’nda Boluspor ile oynayacakları karşılaşmayı kazanıp Süper Lig’e çıkmak istediklerini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde sezonunu değerlendirmesini yaparak, gelinen süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Evkur Yeni Malatyaspor’daki ilk sezonuna değinen Buz, “Biz buraya geldiğimizde 7 müsabakada 5 puanı olan bir Yeni Malatyaspor ile karşı karıyaydık. 'Kesin düşecek gözüyle' bakılan bir takım vardı. Burada gerçekten zor şartlar altında hep beraber çok güzel işler yaptığımızı düşünüyoruz. İlk senemizde düşme potasını bırakın neredeyse Play-Off potasını yakalıyorduk” diye konuştu.

“ÇOK İYİ BİR KADRO KURDUK”

TFF 1. Lig’de takımın ikinci senesinde iyi bir kadro kurarak, sezona iyi hazırlandıklarını ve iyi başladıklarını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “İkinci senemizde de çok iyi bir takım kurarak, yönetimimiz ve sportif direktörümüz Ali Ravcı ile birlikte hep beraber işimize sarıldık. Çok iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Akabinde ilk maçlarımızı kazandıktan sonra iyi bir ivme yakaladık. Devre arasına kadar iyi bir çıkış yakalamıştık. Devre arasından 1-2 maç evvel biraz düşüşümüz vardı ama Boluspor galibiyetiyle bu olayımızı bitirdik. Akabinde de devre arası transferlerimizi yaptık. Nokta transferler yaptığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’DA 4’TE 4 YAPTIK”

Buz, ligde 32 haftalık bölümde 60 puan topladıklarını ve avantajlı bir şekilde lider durumda bulunduklarını anımsatarak, Boluspor maçını da kazanıp mutlu sona erişmek istediklerini kaydetti.

Malatya İnönü Stadı’nın zemininin futbol oynamaya elverişli olmadığı dönemde bazı iç saha maçlarını İstanbul’da oynadıklarını ifade eden Buz, “Sahamız maalesef oynanmayacak durumdaydı, bu nedenle bir İstanbul maceramız vardı. İstanbul'da 4 maç oynadık ve 4'te 4 yaptık. O da bizim açımızdan çok önemliydi. Oradaki taraftarlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 27 hafta liderdik ve buraya kadar geldik. Pazar günü Allah nasip ederse kazandığımız taktirde Boluspor maçını Süper Lig'e çıkacağız” dedi.

“ÇOK KALİTELİ BİR LİG”

Evkur Yeni Malatyaspor’un başında iki sezon TFF 1. Lig’de görev yapan Buz, ligin kalitesinin yükseldiğini belirtti.

Takımların hedefleri doğrultusunda büyük bütçelerle lige başladıklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: “TFF 1. Lig'de kalite çok ön planda. Takımlar çok önemli bütçelerle bu işin içine girdi. Eskişehir, Sivas, Göztepe, Gaziantep, Adana Demirspor, Boluspor iyi bir bütçeyle lige girdi. Çok ciddi rakipler vardı. Bizim bütçemizle kıyaslandığında tabi çok farklı bütçelerle lige girdik. Çok kaliteli bir lig olduğunu düşünüyorum.”

“EN ÇOK BANDIRMASPOR MAÇINA ÜZÜLDÜM”

Buz, sezon içerisinde en çok Bandırmaspor deplasmanında aldıkları farklı mağlubiyete çok üzüldüğünü kaydetti.

Ligde her şeyin kendi ellerinde olduğunu, Boluspor maçını kazanıp Süper Lig’e çıkacaklarını ifade eden Buz, “En çok üzüldüğüm maç, 5-0 yenildiğimiz Bandırmaspor maçıydı. 4 gün evvel içeride Göztepe maçını kazanıyorsunuz. Bandırmaspor mağlubiyetini bizim açımızdan 'kötü' olarak nitelendiriyoruz. Böyle 3-4 tane kötü oynadığımız maç vardı. Ancak tüm sezona baktığımızda biz burada çıkıp ligi sürklase (sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek) edeceğiz diye bir şey söylemedik. O yüzden bunlarda çok normaldi ama Bandırmaspor maçında alınan mağlubiyete çok üzüldüm. Ama onun arkasından da önemli bir Adana Demirspor maçı vardı. Önemli müsabakaları kazandık, bazı müsabakaları da kaybettik. Çok şükür şimdiye kadar 60 puan topladık. Her şey kendi elimizde, Boluspor'u yendiğimiz taktirde veya son 2 maçta 2 puan aldığımızda Süper Lig'de olacağız. İnşallah Süper Lig'e çıkacağız” şeklinde konuştu.

“MALATYA İNÖNÜ STADI’NDA İKİ KERE MAÇ OYNADIM”

Boluspor maçıyla birlikte Malatya İnönü Stadı’na da veda edeceklerini anımsatan deneyimli hoca, Malatya İnönü Stadı’nda teknik direktörlüğünün yanı sıra futbol olarak da anısının bulunduğunu belirtti.

İnönü Stadı’nda oyuncu olarak iki defa maça çıktığını dile getiren Buz, şunları kaydetti: “Malatya İnönü Stadı'nda bende oyuncu olarak Vanspor ve Sakaryaspor ile burada iki müsabakaya çıkmıştım. 1993 ve 1994 yılında burada maç oynamıştım. Tabi ki çok önemli müsabakalara sahne olan tarihi bir yer. Taraftarlarımızla birlikte inşallah güzel bir veda yapacağız. İnşallah hem Süper Lig'e çıkacağız hem de görkemli bir veda olacak. Malatya İnönü Stadı'nda bütün maçlarımızı unutamadık. Göreve geldiğimizde içeride oynadığımız bütün maçlar çok önemliydi. Benim için çok ayrı bir yer olacak. İnşallah Boluspor maçıyla birlikte Süper Lig'e çıktığımızda burada çok güzel anılarımız olacak.”

“HEP BİRLİKTE MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ”

Boluspor maçı öncesi taraftarlara çağrıda bulunan Buz, Boluspor maçını kazanıp, hep birlikte mutlu sona ulaşacaklarını ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, “Taraftarlarımızı bizi desteklesinler. Bu saatten sonra onlarda havaya girdiler. İnşallah Cenabı Allah bizi muvaffak eyler. Boluspor müsabakasını da kazandığımızda hep birlikte mutlu sona ulaşmış olacağız.

Çok uzun bir maratondu. Daha da devam ediyor. Boluspor ile oynadıktan sonra Sivas'a gideceğiz. Taraftarlarımız sonuna kadar desteklesinler, güzel ve görkemli olsun, bizim camiamıza da yakışır bir şekilde olsun. Tatsız olaylarda yaşadık. Bandırmaspor maçından sonra tatsız olaylarda yaşadık ama bunu bütün Malatya'ya mal etmiyoruz. İnönü Caddesi'nde gezmeye gittiğimde insanların çok sıcak kanlı olduğunu görüyorum. Bende onları seviyorum. Onların dualarıyla buraya kadar geldik. Ne mutlu bize ki onlara bunu sağlayabildik. Malatya'nın marka değeri yükselecek, herkes mutlu olacak. Bizler gelip geçiciyiz ama Malatyalılar hep kalacak. Malatya'yı bu zirveye taşımak eğer bize nasip olursa gerçekten çok ama çok mutlu olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Bilal (6 yıl önce)
    Allah' ın izni ile o gün bugün, şampiyonluk günü....taraftara çok iş düşüyor, sabırla destekleyecek , her kornerde her serbest vuruşda,freekickde taraftarın enerjisi devreye girmeli, hücum ederken veya savunurken kalemizi 12. Güç olmalı taraftar....sonunda nasipse olur....sabır ve dua ile ...
    0
    0
    Yanıtla
  • apdul kadir türk (6 yıl önce)
    şampiyon
    0
    0
    Yanıtla
  • apdul kadir türk (6 yıl önce)
    malatya spor şampiyon olcak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yucel semiz (6 yıl önce)
    Usa dan bir giresunlu olarak basdan beri hakettiniz insallah yarin eren iki isi birden yapacak arkadaslarinin yardimiyla hem malatya yi sampiyon yapacak hemde bolu yu diskalifiye edip melmeketini playoff a cikaracak
    0
    0
    Yanıtla
  • Bedirhan (6 yıl önce)
    İrfan hocamın, yorumlarına katılıyorum, taraftar olarak kötü günde , iyi günde birlik ve beraberliğimiz olmalı, Yarın ki maçın sonunda Allahın izni ile süperlige çıkarız inancım çok yüksek.. Yoksa son maçta desteğimizi ve dualarımızı esirgemeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Duyumlara gore 13 bin bilet satilmis taraftarlar dernegi de sampiyonluk hazirligi yapiyomus stad icin guzel gosterilerde olcakmis haydi malatyam sana da macı almak düşüyor. Yolunuz acik olsun bizleri utandirmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Hocam sizlere oyunculara guveniyoruz kupa Gelecek beydagina ismarladim sampiyonluk Malatyaya gelecek malatyalilar stadi doldurmaniz Gerekiyor hadi maca
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Final maçlarında iyi değiliz bu sefer tersi olsun diyorum maç oynamadan kazanilmaz 2006 yılında samsunu yensek sampiyonuz olmadı 1. Lige çıktığımız yıl pendike uzatmada yeniliyoruz maça gitmeye son anda karar verdim çünkü final maçlarında rahat olmuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • selami (6 yıl önce)
    2-1 yeniyoruz şampiyonluğu ilan ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (6 yıl önce)
    ..hocam sizle uzun süreli, 10-15 yıl birlikte çalışılmalı.bunu istikrar ve kurumsallaşma adına yapmak, Malatyaya faydalı olacaktır kanısındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan demirci (6 yıl önce)
    bazen yonetici veya idarecilerle , sehir kalk ve takimlar guzel bir uyum yakalar ya , İrfan hocam siz bunu yasattiniz.. fotografta bile ne kadar uyumlu bir goruntu oldugunun farkina vardim , Allah ister malatya da ister baska yerlerde yolunuzu acik etsin.. hersey icin tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (6 yıl önce)
    irfan hocam, inşallah süper lige çıkarsak sizi uzun yıllar malatya'nın başında görmek istiyoruz. yılmaz vural ile lig üçüncüsü olarak balkan kupasına, ziya doğan'la 5. olarak uefa'ya gitmiştik. eminim ki seninle çıta da yükselecek. bir de şu 3 aylarda duaya çok ihtiyacımız var. 2001 yılında bize hiç şans verilmiyordu, gruplardan geldik kayseri ve sakarya gibi dev takımları dualarla eleyerek şampiyon olduk. pazar günü takımımızı baskı altına almadan 90. dakikaya kadar destekleyelim, top rakipteyken baskımızı rakibe yapalım. ıslık ve uğultularla onları inönü'nün çimlerine gömelim. ama sakın fair play'i unutmadan. henüz her şey bitmedi. es es bolu ve a.demir'e teşvik verebilir. bu maçı kesin almamız lazım. Allah yar ve yardımcımız olsun. bol dua edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Malatya lı vefakardir irfan hocam emeği geçenleri yıllar gecsede unutmaz. ŞAMPİYON şehir ŞAMPİYON MALATYA
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Aldığın para son kuruşuna kadar helaldir sana hocam. Mabedimiz olan İnönü stadındaki son maçımızda bizlere şampiyonluk sevinci yaşatıp gelecek nesillerimize temiz bir anı bırakmamıza vesile olursanız sevindirirsiniz bizi. Yolunuz açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Sayın hocam, Bolu galibiyetiyle Malatya'yı mutlu sona ulaştırmanız halinde, hem sizin hem de oyuncularınızın transfer döneminde futbol kariyeri açısından ticari olarak da kazançlarınız olacaktır. Özellikle futbolcuların, bunu göz ardı etmeden bütün fiziki güçlerini ortaya koyarak kollektif bir şekilde, istediğimiz 3 puanlık bir sonuç elde etmelerini temenni ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ddt (6 yıl önce)
    Hakkinizi helal edin bizim millet hicbir sey bilmeden elestirmeyi cok sever arka planina bakmaz dediginiz gibi 2 senede takimi 5 puandan alip 3 te 1 butce ilede bugun dampiyon yapacaksınız... En kotu sonuc olsa bile sizin hakkiniz odenmez...
    0
    0
    Yanıtla