SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hep Birlikte Önleyeceğiz''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Türkiye'nin bu yıl 46 milyar YTL faiz borcu ödediğini, bu paranın Türkiye'de yatırıma ve üretime harcanması durumunda Türkiye'nin sıkıntılarından kurtulacağını belirtti.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından vergi mevzuatındaki değişiklikler konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Odaya ait salonda düzenlenen toplantıda konuşan Malatya SMMMO başkanı Mustafa Bahadır Altaş, oda olarak eğitime önem verdiklerini belirterek, vergi mevzuatındaki değişiklikler konulu bilgilendirme toplantısı ile üyelerine 193 sayılı gelir vergisi kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin bilgiler verileceğini kaydetti. Altaş, "Mesleğimiz gereği kamu adına devlet gelirlerinin toplanmasında önemli bir görevimiz bulunmaktadır. Bu nedenle hem vatandaş olarak hem de bu mesleği yapan kişiler olarak kayıt dışı ile mücadelede etkin görev bizlere düşmektedir." dedi.

Toplantıda konuşan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök de, 13 sektörde denetimlerin artırılacağını, özellikle KDV ödemesi gereken fakat kayıtdışı işlemlerden dolayı ödemeyen mükelleflerin sıkı takibe alınacağını belirterek vergi iadesi uygulamasının 2007 yılında kalkacak olması nedeni ile fiş kesmeyen ve almayanlara VUK göre işlem yapılacağını söyledi. Özkök, ayrıca 2006 yılında birbir görüşmelerle kayıtlarına ilişkin 2006 yılında beyan edecekleri kazançlarında bir düzelme olmaması halinde bunların kayıtlarının inceleneceğini belirtti.

Vergi Dairesi Başkanı, geçen ve bu yıl vergi rakamları hakkında da bilgi verdi. Özkök, geçen yılın Ekim ayına kadar Malatya'da 218 milyon 479 bin YTL, bu yılın aynı döneminde ise 283 milyon 47 bin YTL vergi tahakkuk ettiğine dikkat çekip, yüzde 29.55 artış olduğunu vurguladı.

Vergi Dairesi Başkanlığı'nın 29 ilde kurularak özellikle kayıt dışı ile mücadeleye yoğun olarak başlandığını vurgulayan Özkök, "Muhasebecilerin ve mükelleflerin de katkılarıyla, vergi kaçıran değil, vergi kanunlarına göre, kazanılan kadar veri ödenmesini sağlamak için çaba gösteriyoruz. Böylece kayıt dışını hep birlikte önleyeceğiz" dedi.

Özkök, 1 Kasım 2006 tarihinden itibaren uygulamaya geçilen ve 1 Ocak'tan itibaren zorunlu olacak vatandaşlık numarasının vergi numarası olarak da kullanılmasının, kayıt dışını kayıt altına almada önemini anlatıp, bunun önemli bir milat olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bu yıl 46 milyar YTL faiz borcu ödediğini aktaran Özkök, bu paranın Türkiye'de yatırıma ve üretime harcanması durumunda Türkiye'nin sıkıntılarından kurtulacağını belirtti.

Toplantıya oda üyelerinin yanı sıra grup müdürleri ile Vergi dairelerinin müdürleri de katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız