SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Söz Verdik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:56
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, istişare toplantılarına devam ediyor. Daha önce sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile istişarelerde bulunan Başkan Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısı yaptı.

Battalgazi Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi Merkez İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliğinin önemine dikkat çekerek, “6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliğimiz var. Bu sosyal etkinliğimizi istişare etmek için toplandık. Sizlerin fikirlerini almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kervansaray Buluşmaları, toplumunun tümünü kabul etme noktasında gayret sarfetmektir. 3 temel ayak var dedik. Bunlardan birisi vatandaşlarımızın kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarılması girişimleri, diğeri kamu kuruluşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi, bir diğeri de sivil toplum örgütlerinin bilinçlendirilmesi ve tüm bu birimlerle birlikte Battalgazi’deki tarihin ayağa kaldırılmasıdır. 2005’ de çıktığımız bu yolda toplum nezdinde en hızlı şekilde ayağa kaldırılması hususunda büyük başarı elde edilmiştir. Sosyal etkinliklere verdiğimiz bu özeni azımsanmaması gerekmektedir. Biz genelde söylemlerimizde nezaketi ve tevazuyu öne alarak kültürel anlamda faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Bugün bu ülkede ilk olarak kültür envanterini hazırlayan ilçe Battalgazi’dir. Ve şu anda Türkiye ‘de teşhir eden,  onu standart haline getirende Battalgazi’dir. Önümüzde 27 Eylül’de Kervansaray Buluşması var. Bu kültürel ve sosyal etkinliklerimiz toplum nezdinde ne kadar kabul görülürse, o derece bizim nezdimizde de başarı olur. Sosyal etkinlikteki birlik beraberlik ve dayanışma toplumu lokomotif gibi alır ileriye götürür. Bir aile içinde birlik beraberlik olduğu sürece o aile başarı sağlar” dedi. 

Yaklaşık 200 dönümlük “Yeşil Alan” projesine de değinen Başkan Gürkan, “TOKİ başkanımız Malatya'ya ziyarette bulundu. O şehrin değerlerini korumak adına doğru kararlar vermek zorunluluğumuz var. Bu anlamda Malatya'ya akciğer görevi yapacak “Yeşil Alan” projesini gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Yarın için, çocuklarımız için, yeşil Malatya adını yaşatmak adına varımızı, yoğumuzu, mesaimizi harcıyoruz. Aklın yolu birdir. Artık TOKİ’de şehrin kimliğini koruma adına yeni bir vizyon anlayışına sahiplerdir. Bizlerde bu vizyona sahip olma adına çeşitli projelerimizle ve kültürel anlamda festivallerle kültürel kimliğimizi korumak adına önemli bir adımdır. Önümüzdeki süreçte hep birlikte tek yürek olarak istişarelerle, şehrimiz daha çağdaş bir şehir yapma adına yoğun mesai harcayacağız” diye konuştu.  

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliğinin herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, “Öncelikle başkanımıza bu programdan dolayı teşekkür ediyorum. Battalgazi için hep birlikte söz verdik. Biz geçmişi olan bir kültüre sahibiz. Millet olursanız her zaman en üst düzeyde kalırsınız. Bizim geçmişimiz orta Asya’ya dayanmaktadır. Bizlere büyük bir miras bırakmışlardır. Bizler bu kültüre sahip çıkmadığımız sürece başımız eğik olur. Biz kültürümüze sahip çıkar, gelecek nesillerimize kültürümüzü en güzel şekilde bırakırsak başımız dik, alnımız ak olur. Ortak medeniyetimiz Malatya’mızın Battalgazi’dir. Kültürel mirasımızı bilip, Malatya’mıza kabullendirmektir. Battalgazi Belediyemize ve teşkilatımıza Malatyalıların sahip çıkma adına çalışmalarımız olmalıdır. Battalgazi’mizi daha iyi bir şekilde tanıtmak ve hakeden değeri aldırmak ve gerekse bunu dünyaya tanıtmak adına teşkilatımız olarak her zaman bu göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız