SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Yapmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:59
A- A+ PAYLAŞ

Kısa süre önce kurulan Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM), 1 Mart Pazar günü, “Bağımlılığa Hayır” yürüyüşü düzenliyor. 

Etkinlik ile ilgili Meşale Derneği’nde basın toplantısı düzenleyen BAM yöneticileri, kuruluşları ve düzenleyecekleri etkinlik hakkında bilgiler verdi. Platform adına konuşan Ahmet Kırma, “Malatya’da eğitim, kültür, sosyal ve yardımlaşma alanlarında aktif olarak faaliyet gösteren ABİGENÇ, Anka Psikiyatri, Ensar Vakfı, Hayat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, TİMAV, Meşale Derneği öncülüğünde kısa adı BAM olan Bağımlılıkla Mücadele Platformu 4 Ocak 2015 tarihinde kuruldu. Bağımlılıkla Mücadele Platformu Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve 70 farklı STK tarafından destekleniyor. Bağımlılıkla Mücadele Platformu, çocuklarımızı başta madde bağımlılığı olmak üzere, onları tüketen her türlü bağımlılığa karşı mücadeleyi amaçlamaktadır. Amacımız çocuklarımızın zehir tacirleri tarafından, insanlığı tükenişe götüren alışkanlıklara sürüklenmesine mani olmaktır” dedi.

Son dönemlerde giderek artış gösteren esrar kullanımına dikkat çeken Kırma şunları söyledi:

“Özellikle okul önlerini abluka alan, kendi sermayeleri için gençlerimizi hedef tahtası yapan, aslında kendi nesillerinin de geleceğini karartan çevrelere karşı, insanlık adına, insanca duruş sergilemek gerekiyor. Çocuklarımızın sahipsiz olmadığını duyurmak, ocaklara ateş düşürmek isteyen kirli senaryolara ‘hayır’ diyecek bir ses çıkarmak gerekiyor. Çocuklarımız zehir tacirlerinin insafsız ellerine terk edilmemelidir. Onları çeşitli bağımlılıklarla esir alacak kirli tezgahlara ‘dur’ denilmelidir. Ülkemizin geleceğine kastetmek isteyen, kazanmak istedikleri kirli parayla, gençlerimizi tüketmek isteyen her kim varsa, ‘gidişiniz yanlış ve tehlikelidir, o yoldan dönün’ diye haykırmalıyız. Bunu hep birlikte yapmalıyız, kimse bu konuya bigane kalmamalıdır.”

Madde bağımlılığa karşı farkındalık oluşturma adına 1 Mart 2015 tarihinde Pazar günü saat 13.00’de “Bağımlılığa Hayır” yürüyüşü düzenleyeceklerini belirten Kırma, "Bu etkinliğin ardından BAM olarak, bağımlılıkla ilgili tüm paydaşlarımızın katılacağı çalıştay düzenleme, toplumumuzdaki madde bağımlısı bireyler tespit edilerek bu kişilere yönelik ‘bireysel tedavi planları’ oluşturma, bağımlı bireylerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapma, bağımlı bireylerin tedavilerinin yapılacağı rehabilitasyon merkezleri oluşturma etkinlikleri düzenleyeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız