SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hep Dikkat Çeker Bu Mezar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Sancaktar Mezarlığı'nda "uçak" şeklinde 63 yıllık bir mezar, bir vesile buraya gidenlerin dikkatini çeker.. 15 yaşında ölen birine ait, bu mezar..

Malatya merkez de bulunan ve eski mezarlık olarak bilinen Sancaktar Mezarlığı'nda bulunan bir mezar, uçak şeklini andırıyor. Mezarla ilgili bilgi veren Malatyalı tarihçilerden Celal Yalvaç, mezarla ilgili olarak tarihi bir bilginin olmadığını ancak, halk arasında mezarda yatan 15 yaşındaki gencin ucak kazasında ölmesinden dolayı mezarın bu şekilde yapıldığının bilindiğini söyledi.

Malatya merkez Hamidiye Mahallesi'nin 54 yıllık muhtarı A. Hadi Çekirdek ise, "O zaman uçak düşmüş, o gençte içindeymiş. Büyüklerimiz bize bu şekilde anlatıyorlardı" şekklinde bilgi verdi.

Bir başka konuşulan da şu ki; ölen genç uçaklara ve havacılığa çok meraklıymış. Bu nedenle, erken yaşta ölünce ailesi, mezarını uçak şeklinde yaptırmış..

Mezarın üzerine yapılan taş uçak maketinde pervane ve kanatlar bulunuyor. Mezarın üzerinde, "İzullu paşo oğlu Nevzat Ruhuna Fatiha. 1927 - 1942" şeklinde baş yazısı yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız