SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hepimiz Adayız..''

A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi'nin Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun başkanlık ve genel başkanlık görevini üst üste 2 dönem yapanların 1 dönem geçmedikçe tekrar başkan seçilemeyeceklerine ilişkin hükmü iptali, mevcut yöneticileri sevindirdi. Daha önce 2 dönem başkanlık yapan ve seçim sürecinin başladığı bu dönemde yeniden adaylığına engel kalmayan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Şahsım ve bütün oda başkanları yeniden adayız.." açıklaması yaptı..

"HÜKÜMETE KIRGIN DEĞİLİZ VE HEPİMİZ ADAYIZ.."
Keskin, Anayasa Mahkemesi kararının ardından yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin ve tüm oda başkanlarının yeniden aday olduklarını bildirdi.

Keskin, açıklamasında şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 54. maddesinde yer alan "Başkanlık ve Genel Başkanlık görevini üst üste 2 dönem yapanlar 1 seçim dönemi geçmedikçe, tekrar başkan seçilemezler" hükmünü oy birliği ile iptal ederek yürürlüğünü durdurdu.

Bu karar, hukuka bağlı devlet, demokrasi ve seçme-seçilme hakkı gibi anayasal güvence altında bulunan temel hak ve özgürlüklerin anlam ve önemi bakımından son derece önemlidir.

Yasaların geriye dönük uygulanamayacağını düşüncesi ile hiçbir zaman endişemiz olmadı. Yasanın çıktığı ilk günden itibaren Türk adaletine inandık. Hukukun üstünlüğü konusunda hiçbir şüphemiz yoktu. Hukuk, siyasi kararlara karşı bir kez daha üstün gelmiştir.

TOBB Kanunu’nun geçiçi 10 . maddesinde şu ifade yer alıyor, “Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak ilk seçimlerden itibaren üst üste iki dönem süresince meclis başkanlığı, yönetim kurulu başkanlığı, konsey başkanlığı ve Birlik Başkanlığı görevlerinde bulunanlar aradan iki seçim dönemi geçmedikçe aynı görevlere yeniden seçilemezler.” Aynı madde esnaf ve sanatkarlar kuruluşları için uygulanmamıştır.

Bu hukuk dışı yasanın iptal edilmesinde, bizlere destek olan haksızlığın giderilmesi konusunda hukukun üstünlüğünü savunan bütün siyasi partilere teşekkür ediyoruz.

Bu gelişmelerden dolayı hükümetimize kırgın değiliz ve olmayacağız. Ancak, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara gelmelerinde büyük pay sahibi olan esnaf ve sanatkarların idarecilerini haksız yere yıpratması Türkiye’ye hiçbir zaman fayda sağlamayacaktır.

Anlımız ak, başımız dik. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmadı, olmayacaktır. Bunu bütün Malatyalı esnaf ve sanatkarlarımız bilmektedir. Biz tüm oda başkanları olarak, her zaman ve her zeminde esnaf ve sanatkarlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki seçim sürecinde, şahsım ve bütün oda başkanlarımız tekrar adaydır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız