SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hepimiz Holosko'yuz... Sahada 11 Fevzi...'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi spor yazarlarından Altan Tanrıkulu, bugün kü köşe yazısını Vestel Manisaspor-Malatyaspor maçında Holosko'nun Fevzi'yi sakatlamasını çok farklı bir açıdan ele alıyor...İşte o yazı;

Seyirci, başlıyor hata yapan oyuncusunu ıslıklamaya, yuhalamaya geliyor sıra.. Sonrası malum.. Tribünlerde binlerce Holosko, sahada 11 Fevzi...

ADI Filip Holosko.. 22 yaşında, Slovak Milli Takımı’nda da oynuyor.. Vestel Manisaspor’un bu sezonki gol umutlarından biri.. Adı Fevzi Tuncay.. 29 yaşında, Beşiktaş’taki çalkantılı bir dönemin ardından Malatyaspor’da aradığı huzuru bulmuş bir kaleci.. Taa ki Çarşamba gününe kadar..

Vestel Manisaspor-Malatyaspor maçının henüz 10. dakikasında öyle bir pozisyonda karşı karşıya geliyorlar ki, tüm Türkiye o andan itibaren Fevzi ve Holosko’yu konuşuyor..

Ne yaptı Holosko? Teknik direktörü Ersun Yanal’ın söylemiyle, "Karıncayı bile incitmeyecek" bu Slovak’ın suçu neydi?

Suç aslında oyun sisteminde.. Suç aslında Ersun Yanal’ın kendisinde.. Türkiye’nin en yetenekli ve yenilikçi teknik adamlarından biri olmasına karşın, "topu kaptırdığın yerde, topa sahip olan rakibe faul yap" taktiğinin mucidi belki de Yanal..

Futbolda sertlik vardır, olmalıdır da.. Ama kuralların izin verdiği yere kadar.. Savunma oyuncuları faul yapmayı iyi bilir.. Orta saha oyuncuları onlardan sonra gelir.. Ama bir forvet oyuncusunun dikkati yapısı itibariyle daha çok topadır.. Ona, "topu kaptırdığında, sakın rakibinin ilerlemesine izin verme" emri verirseniz, olacağı budur, sonu Holosko’dur, sonu Fevzi’dir..

Bülent Tulun, "aşırı motiveydiler" söylemiyle 99 yıllık rakibini Kayseri Erciyes’e teşvik primi vermekle itham ediyor. "Öyle söylemek istemedim" diyor, ama tüm Türkiye o sözcüklerden teşvik primi anlamını çıkarıyor.. Neden Kayseri Erciyesspor o kadar motive oynadı G.Saray maçında, diye düşünüyor..

Tulun, puan kaybından son anda kurtuldukları bir maçtan sonra bunları söyleyerek, "topu kaybettiğin anda rakibine dal" emri alan bir Holosko değil mi sizce? Murat Özaydınlı da sıra.. Bir Galatasaraylı çıkar bir şeyler söyler de Fenerbahçeli durur mu? Hemen rövanş faulü yapıştırıveriyor sarı-lacivertli Holosko, 101 yıllık ezeli rakibine..

"Fakir fukara edebiyatı yaparak hakemleri etkiliyorlar" diyerek..

Trabzon’da Trabzonspor ilk dakikada gol atıyor.. Kötü futbolun ardından seyirci sıkılıyor, başlıyor hata yapan oyuncusunu ıslıklamaya.. Beraberlik golü sonrası hata yapan oyuncusunu yuhalamaya geliyor sıra.. Sonrası malum.. Sonrası demoralize olmuş bir takım ve kaçınılmaz son.. Tribünlerde binlerce Holosko, sahada 11 Fevzi..

Tıpkı 3 gün önceki Beşiktaş-Konyaspor maçında olduğu gibi.. Çağdaş’a, İbrahim Üzülmez’e yapılanlar gibi..

* * *

Kayserispor, Gençlerbirliği veya bir başka takım.. Hak aramak başkadır, hakkın olmadığı halde bir gram da olsa rakibimden çalayım, düşüncesinde olmak başkadır..

Maalesef taraftarı öyle bir hale getirdik ki, "takımımız çıkacak ilk dakikada golü atacak, sonra şova başlayacak, her top içeri gerecek, rakip kalemize gelmeyecek.."

Nerede var böyle futbol? Böyle büyük beklenti içersine giren hangi ülkede pozitif futbol var?

Artık uyanalım beyler.. Uyanalım.. Fevzi’ye atılan o tekmede hepimizin payı var, lütfen bunu anlayalım..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız