SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hepimiz Potansiyel Hastayız'

A- A+ PAYLAŞ

Lösemi (Kan Kanseri) Haftası çalışmaları hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği (LÖSEÇ) “Hayata kazandırılan her çocukta payınız olsun ilkesinden yola çıkarak başlattığımız dernek çalışmalarında tüm halkımızın ve kurumlarımızın desteğini bekliyoruz” çağrısı yaptı.

3- 9 Kasım arasındaki hafta öncesinde bir açıklama yapan LÖSEÇ Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, “Dernek olarak amacımız lösemi ve diğer kanser türleri ile mücadele eden hasta ve hasta sahiplerimize maddi ve manevi destek vermek. Amacımız, Lösemiye açtığımız bu savaşta hasta ve hasta sahiplerinin yanı sıra kurumlarımızın da desteğini almaktır” dedi.

Başkan yardımcısı Gürbüz, “Her Yıl Kasım ayının ilk haftasındaki Lösemi Haftası, bu yıl 3–9 Kasım 2008 tarihleri arasında.. Bu hafta içerside LÖSEÇ olarak bizlerde bir takım etkinlikler organize edeceğiz. Lösemi haftası içerisinde ki etkinliklerin tarihleri tam kesinleşmemiş olup 3–9 Kasım 2008 tarihleri arasında; televizyon kanallarında hastalık ve derneğimizi tanıtıcı programlar düzenlenecektir” şeklinde konuştu.

Mustafa Gürbüz, siyasi bir partinin kadın kollarının katkıları noktasında üç gün süreyle bir kermes düzenleneceğini söyledi. Gürbüz, diğer etkinlikleri şu şekilde sıraladı:

“Profesyonel Ankara ekibi tarafından bir tiyatro düzenlenecektir. Kan ve Tranbosit Gönüllülüğü kampanyası düzenlenecektir. Hastanede yatan çocuklarımız ve aileleri ziyaret edilerek bir takım hediyeler takdim edilecektir. Lösemili bir hastamızın hayatını konu alan kitabımızın tanıtımı ve dağıtımı gerçekleşecektir. Yapılacak bu etkinliklerin yanı sıra bir takım faaliyetler içinde yine çalışmalar devam etmekte olup halkımızdan bizlere her konuda destek olmalarını, yapılacak bu etkinlik ve organizasyonda LÖSEÇ olarak bizleri yalnız bırakmamalarını temenni ediyoruz”

“HAYATTA ÇOK ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”
Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği (LÖSEÇ) Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, “ Hayata Kazandırılan Her Çocukta Payınız Olsun” ilkesi ile yola çıkan LÖSEǒin Malatya ve bölgedeki hasta ve hasta yakınlarına kendi imkânları doğrultusunda aynı ve nakdi yardımı yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Hayatın kaçırılmaz bir fırsat olduğuna dikkat çeken Gürbüz, “Bizler ferah düzeyi yüksek ve sağlıklı bir toplumda hayatımızı idame ettirmek istiyorsak, çevremizdeki bu tür hastalıklara ve hastalara göz yumarak onları yok sayamayız. Unutmayalım ki 100000/4 olsa bile bizlerde birer potansiyel lösemi hastasıyız. Lösemi Haftası boyunca halkımıza gerek yazılı gerekse görsel basın yolu ile başta bu hastalığın belirtileri, tedavisi olmak üzere problemler ve çözümlerinin anlatıldığı programlar düzenlenecek olup, ayrıca belirlenecek olan bir yerde yapılacak “Kan ve Trombosit Gönüllülüğü” kampanyasında bilgilendirici 10.000 adet el broşürü dağıtılacaktır” ifadesini kullandı.

Gürbüz, açıklamasını “Bu konuda çevremizdeki insanları uyaralım. Kanserle ilgili en küçük kuşkuya düşüldüğünde hemen doktora başvurmak gerektiğini anlatalım. Unutmayalım; kanserin erken belirlenmesi, iyileşmesini çok kolaylaştırır. Bu doğrultuda en büyük görevlerden biride yazılı ve görsel basınımıza düşmekte olup kendilerini de gerek düzenlenecek olan etkinliklere katılarak gerekse hastalıkların ve çözümlerinin tanıtımı konusunda kamuoyunu bilgilendirilmesi hususunda bizlere destek olmalarını ve mesleklerinde göstermiş oldukları özveri ve samimiyeti sergilemelerini bekliyoruz” sözleriyle tamamladı.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız