SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimiz Şehit Olmaya Talibiz"

0
Güncellendi - 2016-06-05 16:59:22
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleşen kongreye; BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Baro Başkanı Av. Enver Han, Himayeye Muhtaç Yaşlı ve Çocuklar Derneği (HİMYAÇDER) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Saadet Partisi (SP) Battalgazi İlçe Başkanı Mustafa Canbay ile diğer siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı.

Yeniden il başkanlığına aday olan Av. Sema Altuntaş, kongrede yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek iç ve dış politikada yapılan hatalar nedeniyle yaşanan sorunların ortada olduğunu belirtti. Çözüm sürecinin sonucunun ortada olduğunu ifade eden Altuntaş, “İnsanlar evlerine giremez oldu. Kurum binaları yakıldı, şehirler harap edildi. Her gün memleketin bir yanından şehit haberleri geliyor, ciğerlerimiz yanıyor” diye konuştu.

Sınırların açılması ile birçok ülkenin yabancı istihbarat elemanlarının ülkeye girdiğini savunan Altuntaş, yaşanan güvenlik zafiyeti sonucu birçok olayın yaşandığını belirtti. Meclisteki siyasilere de sitem eden Altuntaş, “Bugüne kadar mecliste çocuğu şehit düşen bir siyasi gördünüz mü? Yine evini eşyalarını bırakıp çekip gitmek zorunda kalan bir siyasetçi var mı acaba? Lojmanında otururken balkonuna isabet eden patlayıcılar sonucu çocuğunu, eşini kaybetmiş bir siyasi var mı?" ifadelerini kullandı.

Almanya’da kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının kabul edilmesini de eleştiren Altuntaş, “Böyle bir tarihi iftira atılırken hiç mi diplomatik bir müdahalede bulunmuyorsunuz. Bunca yıldır hiç mi diplomasi yapmadınız diye sorarım size” dedi.

Daha sonra söz alan BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp de ülkedeki terörle mücadeleye değinerek “Terör belasının geldiği nokta ortada. 7 Haziran’dan sonraki süreç sonrasında terör azdı ve analar ağlamayacak diye başlatılan çözüm sürecinin ne işe yaradığı görüldü” diye konuştu.

BBP olarak terörle mücadelede devletin yanında olduklarını belirten Ürgüp, “Biz devletimizin yanındayız. Teröristin karşısındayız. Teröristle iyi mücadele edilmediği için eleştiriyoruz sadece. Şu an verilen mücadele devletin, devleti yönetenlerin iktidarın tabi ki yanında olmak mecburiyetindeyiz. Teröristle hiç kimseyi aynı kefeye koymamız mümkün değildir. Bu teröristlerle Almanya’da sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul edenler aynı çizgide olan insanlar. Bunlar Türklüğün düşmanı, İslam’ın, insanlığın düşmanı. Bu insanlarla mücadele tabi esastır. Bizim asıl eleştirdiğimiz taraf 2-3 yıl bunlar neden kendi haline bıraktınız bunlarla mücadeleyi ne için kestiniz? Tabii ki analar ağlamasın, kim analar ağlasın ister ama mevzu bahis vatansa hepimiz şehit olmaya talibiz” ifadelerini kullandı.

BBP’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009’daki yerel seçimler öncesinde Sivas’ta çalışma arkadaşlarına açılım süreci ile ilgili bilgiler verdiğini belirten Ürgüp, “Rahmetli genel başkanımız, 2009 yılında Sivas’ta seçim çalışmalarında bizzat arkadaşlarımıza söyledi. Arkadaşlar diyor ‘Seçimden sonra açılım denen bir süreç başlayacak. Bu süreçle mücadele için yollara düşeceğiz. Şu 29 Mart seçimlerini hele bir Allah’ın izniyle tamamlayalım.’ 29 Mart 2009 seçimlerini rahmetli genel başkanımıza tamamlatmadılar. Kazadan sonra kasıtlı olarak kurtuldu geliyor diyerek bilgiler yayıp helikopterin üzerindeki cihazları sökmek için zaman kazandılar. İsmail Güneş sağdı, hepsini birlikte katlettiler, şehit ettiler. Türk milliyetçisi olmanın bedeli budur işte. Muhsin başkan hiçbir şekilde yabancılar tarafından satın alınamayan, bütün iktidar tekliflerini reddedip halkın bağrında olmayı tercih eden bir insandı. Dolayısıyla onun izinden giden Büyük Birlik Partililer olarak bizler bu davayı gücümüzün yettiği kadar kanımızın son damlasına kadar savunacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gerçekleşen kongrede Sema Altuntaş yeniden BBP Malatya İl Başkanlığı’na seçilirken, yönetim ise şu isimlerden oluştu:

“Bilal Uludağ, Cemal Hanilçi, Sami Tunç, Mecit Kaynar,Mehmet Kırteke, Ahmet Atilla, Ali Rıza Ulutaş, Hatice Çavuşoğlu, Yusuf Yıldırım, Nebi Hanbay, Hasan Hanilçi, Emrah Şireli”

iha

bbpsemaaltuntaş

BBP MALATYA İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız