SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimiz Türküz, Hepimiz Kürdüz"

0
Güncellendi - 2016-01-03 17:08:55
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde şehit edilen oğlu Serdal Toprak'ın mezarı başında birlik ve beraberlik mesajları veren şehit babası Bekir Toprak, "Hepimiz Türküz, hepimiz Kürtüz, bu bayrak hepimizin" dedi.

24 Kasım 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde teröristlerin hedefi olan trafik aracında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen polis memuru Serdal Toprak'ın (31) baba ocağında acı halen taze. Her zaman oğlunun Doğanşehir Belediyesi Mezarlığı'nda bulunan mezarını ziyaret eden acılı baba Bekir Toprak, hem Türkçe hem de Kürtçe "Türkiye'yi bölenlere sesleniyorum. Hepimiz Türk'üz hepimiz Kürt'üz" diye seslendi.

Şehit oğlunun mezarı başında dalgalanan Türk Bayrağını öperek yaşananlara tepki gösteren Bekir Toprak, "Benim kimseye sözüm yok, sadece Rabbim onları ıslah etsin, ıslah etmiyorsa Allah onları kahretsin" ifadelerini kullandı.

Devlet ile milletin bir sorunu olmayacağını ifade eden acılı baba, "Türkiye'nin içinde böyle bir sorun olacağını sanmıyorum. Ne yazık ki böyle garibanlara, gençlere yazık ediyorlar" diye konuştu. Şehit oğlunu büyük çilelerle okutup büyüttüğünü söyleyen şehit babası Bekir Toprak, "Rabbim düşmanıma bu acıyı vermesin. Türkiye'yi bölmek isteyenlere sesleniyorum. Hepimiz Türk'üz hepimiz Kürt'üz, bu bayrak hepimizin" dedi.

"Yeter bu yaptığınız yeter. Kürt diyorsanız ben Kürdüm, Türk diyorsanız da biz Türküm. Yazık ne istiyorsunuz bu gençlerden" diyerek Türkiye'yi bölmek isteyenlere seslenen şehit babası, Müslüman olan bir kimsenin masum bir cana kıyamayacağını söyledi. Bu tür eylemlerin dış güçlerin oyunu olduğunu savunan Bekir Toprak, "Düne kadar Doğanşehir Mezarlığında şehit yoktu, benim yüreğime ateş düşürdüler. Allah da onların yüreklerine ateş düşürsün. Devlet hepimizin, bayrak hepimizin bayrağı, hepimiz Müslümanız" diye konuştu.

Şehidin amcasının oğlu olan Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak da 2015'i bu tür acılarla ve sıkıntılarla bitirdiklerini belirterek, "İnşallah 2016 yılı huzurlu mutlu bir şekilde geçer. İnşallah 2016'da artık şehitler vermeyiz. Allah'ın izniyle inanıyoruz, devletimize güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Şehit Serdal Torak'ın da Kürt bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Abuzer Toprak, "İşte bakın şehidin babası annesi Kürt, ben bu oyunları Kürtlere hakaret olarak görüyorum. Kürtler bu oyunların içinde olmaz. Doğu'daki yapılan olayların görüyorsunuz yıkılan dükkanların yolların durumunu görüyorsunuz. Bu olayları yapan PKK'yı lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız