SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimize Görev Düşüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:06
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ıncı ilanının dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, “90. yılında Cumhuriyetimizi kutlamak üzere, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı önünde toplandık. Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 büyük eserinden biri Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri olarak Mustafa Kemal’in en büyük eseri olan Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve yaşatmak için çalışırken, bu anlamlı günde bir aradayız. Cumhuriyetin büyük kazanımlarını bir kez daha hatırladığımız bugün, hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Cumhuriyet sadece bir yönetimin biçimi değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Bağımsızlık savaşı vermiş onurlu bir halkın onuruna, benliğine ve değerlerine sahip çıkmasının adıdır” dedi.

Kiraz, Cumhuriyetin halkın kendi kendisini yönetmesi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Cumhuriyet, laiklik anlayışıyla din ve devlet anlayışının birbirinden ayrılması kadar, herkesin dinini özgürce yaşamasının güvencesidir. Cumhuriyet, gerektiğinde vahşi, kapitalizme karşı, emeği, sermayenin olmayan vicdanına bırakmamak, üretimde yerli olmak ve gelişime katkı sunmak anlamında Devletçidir. Halkçılık ilkesiyle eşit şartlarda bütünleşmeyi, toplumsal uzlaşıyla birliği, beraberliği savunur. Hiç kimseye ayrıcalık vermeden bütün fertleri devlet karşısında eşit sayar. Milliyetçilik, ulusçuluk anlayışıyla, kendi halkının çıkarlarını her şeyden üste tutmak, diğer uluslara karşı çıkarlarını savunmaktır. Bu anlamda ülkede yaşayan herkesin dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin bir bütünün emperyalizme karşı duruşudur.”

Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından da Cumhuriyetin 90’ncı kuruluş yıldönümünde Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız