SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimize Örnek Teşkil Ediyorsunuz"

0
Güncellendi - 2018-05-12 21:12:37
A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Komutanlığı'na bağlı Altay Kışlası'ndaki İstihkam Alay Komutanlığında aileleriyle birlikte gelen 21 engelli genç burada bir günlük temsili askerlik yaptılar.

Engelli askerlerin ailelerinin de katıldığı törene 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve diğer davetliler katıldılar.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak yemin etti.

Engelli askerler için mekanik nişancılık yarışması düzenlenirken, yarışmada tüm engelli askerler başarılı sayıldı.

Törende İstihkam Alay Komutanlığında görevli Mehmetçiklerden oluşan halk oyunu ekibi, engelli askerler ve törene katılanlar için yöresel halk oyunu gösterilerinde bulundular.

-“Hepimize örnek teşkil ediyorsunuz”

Törende konuşan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, “Terörle mücadele harekatını başarı ve kararlılıkla sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekatı'nı yakın zamanda da Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla tamamlayarak, görevimize devam etmekteyiz.Anayasa’nın 72. Maddesi gereğince vatan hizmeti her Türk’ün hakkı, ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti, asker-millet kavramının dünyadaki yeğene önemini teşkil eden Türk ulusu için bir onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır.  1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerlerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız.  Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamınızı sürdürüyorsunuz. Ancak şunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılmanız, içerinizdeki umudu hiç kaybetmiş olmamanız ve hayata tutulma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle sizler fedakar aileleriniz hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler bu vatan için canlarınızı esirgemeyeceksiniz.” dedi.

Törende yemin ederek temsili askerliklerini tamamlayan engelli vatandaşlara askeri künyeleri, terhis belgeleri ve günün anısına hediyeleri verildi.

Törende Malatya’daki Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda konuşlu bulunan ve bölgedeki ve sınır ötesi terör örgütlerine yönelik operasyonlara katılan atak helikopteri alçaktan gösteri uçuşu yaparak, törene katılanları selamladı.

Engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili askerlik töreni geçit töreni ile sona erdi.

-“Güzel bir duygu”

Temsili askerlik yapan Ekin Köse, “Çok mutluyum, kaza yapmadan önce askerliğimi yapamamıştım, öğrenciydim. Sağlıklı iken yapamamıştım, bu şekilde nasip oldu. Temsilen de olsa askerlik yapmak güzel bir duygu” derken, temsili askerlik yapan Osman Delier ise, “Duygulandık, çok güzel oldu” dedi.

Temsili askerlik yapan İbrahim Mahmut Özbarut ise, “Komutanlarımı çok seviyorum, birde öğretmenlerimi çok seviyorum, öğretmenlerime buradan selamlar.” Diyerek ellerine annaanesinin kına yaktığını ifade etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yaşar GÜZEL (5 yıl önce)
    Kocaeli Çayırovadan Selam ve Dualarımızla Bir Günde Olsa Ömür Boyu Hafızalarda Kalacak Engelli Kardeşlerimizin, Evlatlarımızın Peygamber Ocağında Ağırlanmaları , Asker Olmanın Mutluluğunu Yaşatan Emeği Geçen TSK deki Birbirinden Değerli Komutanlarımıza Teşekkür Eder Vatan Savunması Görevlerinde Başarılar Dilerim.Mevlam Güvenlik Güçlerimizi , Evlatlarımızı Korusun. Basın Yayın Hayatınızda Başarılar Diler , Malatyalıları Saygılarımla Selamlıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar polat (5 yıl önce)
    Ekinim kardeşim benim adamsın adam ...
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (5 yıl önce)
    Bir gün bile olsa asker olmak sizlere nasip oldu hepinizle gurur duyuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah razı olsun eksik olmayın.
    0
    0
    Yanıtla