SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimizi Derinden Üzdü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:52:40
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak 4 pilotun şehit olmasına neden olan kazaya ilişkin bilgi aldı ve şehitler için taziye dileğinde bulundu. 

"MİLLETİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ.."

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4 tipi iki askeri eğitim uçağının Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğünü öğrenmesinin akabinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kazaya ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, pilotların hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybetmiş olan kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” dedi. 

TBMM BAŞKANI, BAŞBAKAN, ANA MUHALEFET LİDERİ, BAKANLAR, MİLLETVEKİLLERİ..

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Kanada’dan gönderdiği mesajında, “TSK’nın keşif uçuşu gerçekleştiren iki askeri eğitim uçağının Malatya Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğü elim kazada 4 pilotumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum” dedi.

Budapeşte’deki resmi temasları sırasında olayı öğrenen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Orgeneral Özel ile iki kez telefonda görüştü. Görüşmede, olayla ilgili bilgi alan Davutoğlu, 4 askerin şehit olması nedeniyle taziyelerini iletti. Başbakan Davutoğlu, partisinin Çarşamba günkü haftalık grup toplantısında da gündemdeki konuları değerlendirdi. Sözlerine Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağının Akçadağ bölgesinde düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olduğunu hatırlatarak başlayan Davutoğlu, "Her şeyden önce dün Malatya'da eğitim uçuşu esnasında şehit düşen pilotlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hem şahsi taziyelerimizi hem de AK Parti Grubumuzun taziyelerini ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) şerefli mensuplarına iletiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter mesajında "Malatya'dan havalanan savaş uçağının düşmesi sonucu 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun."dedi. CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i telefonla arayarak üzüntülerini belirtti. Keşif uçuşu için Malatya 7’nci Ana Jet üssünden havalanan 2 adet RF-4E tipi savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 pilota rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de başsağlığı diledi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malatya’da 4 pilotun şehit olmasıyla ilgili yayınladığı mesajda, “Bizleri derinden üzen bu kazada hayatını kaybeden pilotlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, uçak düşme vakasının iç yüzünün aydınlatılması maksadıyla lazım gelen idari ve adli tahkikatın eksiksiz icra edilmesini beklemektedir” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Kulübü’nün Ankara Şahane Restaurant'ta düzenlediği akşam yemeği programında, işadamlarıyla bir araya geldi. Programda konuşma yapan Kurtulmuş,  Malatya’da gerçekleşen uçak kazasında şehit olan askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

İçişleri Bakanı Efkan Bakan Ala, Malatya 7. Hava Jet Komutanlığından eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağı Akçadağ bölgesinde düşmesine yönelik TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. Ala, 4 pilotun şehit olduğunu, iki uçağın da enkazına ulaşıldığını açıkladı. Ala, "2 uçağımızın da enkazına ulaşıldı. Maalesef 4 şehidimiz var. F-4 fantom uçakları ikisi de. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, milletimize ve yüce Meclisimize baş sağlığı diliyorum. Kaza Kırım Raporundan sonra kesin nedeni açıklanabilir şu anda bu mümkün değil. Ama Malatya sınırları içerisinde, Akçadağ mevkiinde. Tahminlerimiz var, büyük bir ihtimalle birbirine çarpma olabilir ya da hava şartları yani dışarıdan bir şey söz konusu değil. Malatya sınırları içerisinde olmuş. İki uçak, şehit sayısı 4. İki uçak enkazına da ulaşıldı" açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da, Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağı Akçadağ bölgesinde düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olmasına yönelik başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan İslam, sosyal paylaşım istesi Twitter'daki hesabından yayınladığı mesajında, "Malatya'da iki askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu derin bir üzüntü içinde öğrenmiş durumdayım. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Twitter hesabından, Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayımladı. Bakan Çelik, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, “Malatya'da düşen uçaklarımızda şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ailelerinin ve Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayımladı. Bakan Çavuşoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yayımladığı taziye mesajı şu şekilde: “Malatya'da 2 askeri uçağımızın düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim.”

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından, Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayınladı ve  “İki uçağımız düştü. 4 kahraman pilotumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun” sözlerine yer verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, twitter hesabından "Malatya'da iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 yiğidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." açıklamasıyla başsağlığı diledi.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kazayla ilgili twitter mesajında "Malatya'daki askeri uçak kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Allah askerimizi korusun."dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, "Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki  Keşif Uçağı ilimiz Akçadağ sınırları içerisinde çarpışma sonucu düşmüştür.Uçaklarda bulunan dört vatan evladımız maalesef şehit olmuşlardır.Meydana gelen kaza hepimizi derinden yaralamış, şehit yakınları kadar bizleri de üzmüştür. En değerli varlıklarını mukaddes vatanımız için feda eden ailelerimizin acılarını yürekten paylaştığımı belirtir, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, evlatlarını vatanı uğruna yitiren ailelere,milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı dilerim."açıklamasını yaptı.

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, yayınladığı taziye mesajında, "Malatya’mızda uçuş eğitimindeki uçaklarımızın düşmesi sonucu 4 evladımızın şehit olmuştur. Bu kaza bütün milletimizi derinden üzmüştür. Merhum şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, milletimize sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum."dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici sözlerine, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotlara rahmet diledi. Destici, “Malatya da meydana gelen kaza da hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Acı bir olay. Rabbim bir daha milletimize böyle kazalar yaşatmaz ve böyle üzücü hadiseler ile karşı karşıya bırakmaz. Bu kazalar ile ilgili tedbirlerin alınması gerekir. Bu tür kazalara bir daha sebebiyet verilmemesi adına en üst düzeyde dikkatli olunması ve titizlik gösterilmesi gerektiğini de bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, twetterdeki mesajında "Malatya Akçadağ yakınlarında 2 askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 kahraman vatan evladımız şehid oldu. Şehidlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret; başta kederli aileleri olmak üzere silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyorum."dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan mesajında, “7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan 2 askeri uçağın Akçadağ yakınlarında düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olması bizleri son derece üzmüştür. Bu elim kazada şehit olan kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk Milleti’ne başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın yayınladığı mesaj şöyle: "Keşif uçuşu gerçekleştiren iki askeri eğitim uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğü elim kaza sonucunda, 4 pilotumuzun şehit olmasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Şehit pilotlarımıza Allah'tan rahmet ve mağfiret, başta kederli ailesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ederim.”

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı,  açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ‘’Malatya'da iki askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olması milletçe hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Böyle acıların bir daha yaşanmaması için dua etmeli ve daha dikkatli olmalıyız.’’

CHP il Başkanı Enver Kiraz 2 savaş uçağının Erhaç 7'nci Ana Jet Üssü'nden havalandıktan yaklaşık 1 saat sonra, Akçadağ İkinciler köyünün dağlık alanına havada çarpışarak düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için başsağlığı diledi ve "Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup kahraman pilotlarımızın kaybı bütün halkımızı üzüntüye boğmuştur. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum’ dedi.  

MHP Malatya İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ; “Akçadağ ilçemizde çarpışma sonucu düşerek Şehit olan Pilotlarımıza Allah'tan Rahmet Ailelerine Sabırlar diliyorum.” ifadeleri kullanıldı. MHP, kaza nedeniyle daha önce yapacağını açıkladığı basın toplantısını da erteledi. 

Vatan Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan yaptığı açıklamada, "Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağının Akçadağ ilçesi İkinciler Mahlesi Mevkii’nde düştüğünü ve kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Yasin Atalay ile Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli pilotlarımızın şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu acı haber, milletimizi derinden üzmüştür. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri teşkilatına, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları ise açıklamasında; “Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz,Kurmay binbaşı Salih Sezer, Yüzbaşı Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ve Üsteğmen Özgür Özbahçeci'ye Allah'tan rahmet ,ailesine başsağlığı diliyorum.Milletçe derin bir üzüntü içindeyiz.Olayın kısa sürede aydınlatılması hepimiz için önem arz etmektedir.Son 13 yılda 9 ayrı olayda 12 pilotumuzun şehit olması bu konu üzerinde ilgililerin daha fazla hassasiyet göstermelerini gerektirmektedir. ADD Malatya Şubesi olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet ailesi ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz.”dedi.

TBMM'NİN DE GÜNDEMİNDE..

Malatya’da yaşanan kaza TBMM Genel Kurulu’nda da yankı buldu. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Biz de şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarının başı sağ olsun” dedi. CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Levent Gök ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de kazada şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, aldığı bilgiler doğrultusunda uçakların birbirine çarparak düşme ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, Bakan Ala’dan düşme nedenine ilişkin yeni bir açıklama istedi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise uçakların düşmesine ilişkin şüpheleri olduğunu söylerken Ala’ya uçakların uçaksavar veya güdümlü füze ile düşürülüp düşürülmediğini sordu. Ancak Ala, iki soruyu da yanıtsız bıraktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız