SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimizin Görevi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:02:41
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir."dedi.
 
Çalık'ın açıklaması şöyle: 
 
"Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında kültür değerlerini yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Bir toplumun geçmişini, bilgi birikimini, değerlerini, kültürünü genç nesillere aktaran yaşlılar, tecrübe ve düşünceleriyle rehberdirler.
 
Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak hepimizin görevidir.  
 
Ak Parti Hükümeti, yaşlılar konusunda bu zamana yaşlılarımız konusunda kadar en hassas davranan Hükümet olmuştur.  Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı çatısı altında oluşturduğumuz Yaşlılar Koordinasyon Merkezi - YKM'ler, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanların, yaşadıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerinde ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının olduğunu düşünerek faaliyetlerini yürütmektedir. 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yeni bir uygulaması olarak, eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza 250 TL aylık verilmeye başlanmıştır. 2022 sayılı yasa çerçevesinde eşi hayatta olmayıp 110 TL yaşlılık aylığı alanlar, 250 TL’yi tercih edebileceklerdir. Hatta mahkeme kararıyla hem yaşlılık aylığı hem dul maaşı almak da mümkün olabilecektir. Ayrıca çıkarılan son İntibak yasası ile birlikte, 2000 öncesi emekli olan 2.7 milyon kişiden 1.9 milyon kişi; diğer bir deyişle intibak kapsamında olanların yüzde 70’inin emekli aylıklarında artış gerçekleşecektir. 
 
Hükümet olarak; Yaşlılarımız için gösterilen tüm çabaların her zaman biraz eksik kaldığını biliyor ve herkesi bir gün yaşlanacağı gerçeğinin farkında olmaya çalışıyoruz.  Bu duygularla tüm yaşlılarımızın “Yaşlılar Haftası”nı kutluyor; ellerinden öpüyor; sağlıklı, mutlu uzun ömürler diliyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız