SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepimizin Öncelikli Hedefi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:11
A- A+ PAYLAŞ

Final Dergisi Dershaneleri, Mehmetçik Dershaneleri'ne kitap yardımında bulundu. 

Kitap ve dergi teslim töreni Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilirken, törene; 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile Final Dergisi Dershanesi kurucularından ve Mehmetçik Dershaneleri Koordinatörü Eyüp Bilbay’ın yanı sıra, Mehmetçik Dershaneleri'nde görev yapan askeri öğretmenler, askeri ve mülki erkan, Final Dergisi Dershaneleri ile İstanbul Dershanesi yöneticileri katıldı.

Kitap ve dergi teslim töreninde bir konuşma yapan Tümgeneral Burhanettin Aktı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin konuşlu bulunduğu bölgelerde bilgi birikimini halkla paylaşarak, onlara yardımcı ve faydalı olmayı vazife edindiklerini söyledi.

Aktı, eğitim ve öğretimin öneminin giderek arttığına işaret ederek, "Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir suretle sürekli olarak kendisini yenilediği çağımızda, kaliteli yüksek eğitim ve öğretimin önemi giderek artmaktadır. Her konuda olduğu gibi bu konuda da gelişmiş ülkelerle paralel yürümek, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği üzere 'çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak', hepimizin öncelikli hedefidir" dedi.

Mehmetçik Dershaneleri'nin gençleri üniversite sınavlarına hazırladığına vurgu yapan Aktı, şunları kaydetti: 

"Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birlik ve kurumları, konuşlu bulundukları il, ilçe, belde ve köylerimizde yaratacağı etkileşim ortamı içerisinde halkımıza sahip olduğu bilgi birikimini paylaşarak, yardımcı ve faydalı olmayı kendisine vazife edinmiştir. Her yıl gençlerimizi üniversite sınavına hazırlamak maksadıyla açılan Mehmetçik Dershaneleri'nde kurslar düzenlenmektedir. Bu çabalarımıza başta valiliklerimiz, il ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, tabi ki Final Grubu, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen destek, arzuladığımız ivmeyi kazandırmakta ve bu konudaki inancımızı pekiştirdiği gibi müteakip faaliyetlerimiz için de moral ve güç kaynağı olmaktadır."

Final Dergisi Dershanesi kurucularından ve Mehmetçik Dershaneleri Koordinatörü Eyüp Bilbay da, Final Dergisi Dershaneleri olarak Mehmetçik Dershaneleri'ne her konuda destek olduklarını belirterek, amaçlarının öğrencilerin üniversite sınavını kazanmalarına yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Bilbay, Mehmetçik Dershaneleri'ne her yıl kitap ve dergi kaynağı sağladıklarını aktararak, "Doğu Anadolu’da imkansızlıklar nedeniyle özel dershanelere gidemeyen öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlamak amacıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı birliklerimiz, açmış oldukları fiziki mekanlarda eğitim vermektedir. Öğrencilerin eğitim ve öğretimi tamamen Mehmetçik tarafından verilmektedir. Ancak bir öğretim yılı boyunca dergisinden kitap setlerine, sınıf içi yaprak testlerinden deneme sınavlarına, rehberlik çalışmalarından sınavı kazandıktan sonra tercihlerine yardımcı olmaya kadar, yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin üniversite sınavını kazanmalarının kendilerini mutlu ettiğine değinen Bilbay, "Bu çalışmalarda bizim tek bir amacımız var; o bölgedeki gençlerimizi üniversiteye hazırlamak, üniversiteli yapmaktır. Bundan başka hiçbir amacımız yok. Onları Şırnak’ın, Ağrı’nın, Hakkari’nin caddelerinde, mahallelerinde değil, onları üniversite kampüslerinde, üniversite bahçesinin banklarında oturduklarını görmek bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kitap teslim töreni gerçekleştirilirken, Tümgeneral Burhanettin Aktı, Mehmetçik Dershaneleri'ne yardım ve katkılarından dolayı Eyüp Bilbay'a şilt takdiminde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız