SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsi 1-2 Ay İçinde Hayata Geçirilecek"

0
Güncellendi - 2016-07-06 21:52:36
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamış olduğu yeni ekonomik pakette yer alan bazı düzenlemelerin bayramdan sonra hemen hayata geçirileceğini ifade ederek, “Hepsi 1-2 ay içerisinde hayata geçirilecek.” dedi. Bakan Tüfenkci, yurtdışında emeklilerin araba getirmesi ile ilgili sıkıntıları aşma noktasında yapılan düzenlemenin ise hayata geçirildiğini söyledi.

BAYRAM NAMAZI AÇIK ALANDA NAMAZGAHTA KILINDI

Malatya’da il protokolü Bayram Namazını açık alanda Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Mahallesindeki Namazgahta kıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’da açık alanda namazgahta Bayram Namazını kıldılar.

Bakan Tüfenkci ve il protokolü namaz sonrasında cemaatin bayramını tebrik ettiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, namaz sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklama da, “Türkiye başta olmak üzere birçok İslam coğrafyasında terör saldırıları ile birçok masum insan hayatlarını vermiş oldu. Terörle mücadeleden dolayı güvelik güçlerimizden birçok şehit verdik. Cenab-i Allah  hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, bütün şehitlerimize rahmet etsin., gazilerimize acil şifalar versin. Tabi umuyor ve diliyoruzki, böyle alçak saldırılarla Türkiye dahil İslam coğrafyası karşı karşıya kalmasın.” dedi.

“MÜJDELER 1-2 AY İÇERİSİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK”

Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamış olduğu yeni ekonomi paketi ile ilgili değerlendirmesinde ise, “Hükümet olarak bayram müjdelerimizi biz bayramdan önce sayın başbakanımız ile birlikte vermiştik. İnşallah b geniş bir yelpazeye dokunan, Türkiye’de neredeyse vatandaşlarımızın yüzde 80’ini ilgilendiren noktalarda bayram müjdelerimizi verdik. İnşallah bunları da hayata geçirerek insanlarımızın hayatını daha kolaylaştırmaya çalışacağız. Takvimler belli. Bir kısmı hemen bayramdan sonra hayata geçirilecek, bir kısmı şuanda geçmiş durumda.  Örneğin yurtdışında emeklilerin araba getirmesi ile ilgili sıkıntıları aşma noktasında ben düzenlemeyi yapıp geldim. Taksici esnafımızın veya minibüsçü esnafımızın araçları ile ilgili ÖTV düzenlemesi bayramdan sonra hayata geçecek. Bağ-Kur primlerini düzenli ödeyenlere yönelik düzenlememiz bayramdan sonra hayata geçecek. Hepsi 1-2 ay içerisinde hayata geçirilecek.” diye konuştu.

“RUSYA İLE BİR YUMUŞAMA VE İYİLEŞME GÖRÜNÜYOR”

Rusya ile ilişkiler noktasında yaşanan gelişmeler hakkındaki bir soru üzerine ise Bakan Tüfenkci şu yanıtı verdi, “65. Hükümet olarak komşularımızla sorunları giderme noktasında sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi, dostlarımızın sayısını arttırıp, düşmanlarımızın sayısını azaltma politikası çerçevesinde sorunlu olduğumuz ülkeler ile sorunları giderme noktasında ve yeni açılım noktasında bir karar almıştık. Bunun sonucunda Rusya ile bir yumuşama ve iyileşme görünüyor. Bu hem Rusya’nın Türkiye’ye karşı uygulamış olduğu ambargoları kaldırma noktasında ortaya çıkıyor, turizm, sebze ve meyvenin ihracı noktasında, hemde ikili ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında kendisini gösteriyor. Biliyorsunuz, Rusya bizim önemli ticari partnerlerimizden birisiydi. Daha önce bir takım gümrüklerde dezavantajlı ikili anlaşmalarımız vardı. Zannedersem ihracatımız ve ithalatımız normal düzene girdiğinde bu tür kolaylıkları da tekrar hayata geçireceğiz karşılıklı olarak.”

“SURİYE İLE TEMAS PEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Suriye ile ilgili bir temas olacak mı, bir görüşme olacak mı?” sorusuna ise, “Suriye ile ilgili benim kanaatim hemen bir temas olması pek mümkün görünmüyor. Ama Suriye’deki gelişmelere paralel olarak bizim temaslarımızda başlayabilir. Biliyorsunuz, biz Suriye’de komşularımızla ilişkilerimizi düzenli ve düzgün olması noktasında çalışıyoruz. Suriye’deki iç karışıklık ve savaş ortamı ortadan kalktıktan sonra elbetteki Suriye ile de ilişkilerimiz normale binecek.” şeklinde cevap verdi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Pano02

bayram1

bayram2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız