SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hepsi Bulundu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polisin sorumluluk bölgesinde 12 Temmuz 2010 tarihi itibariyle kayıp çocuk bulunmadığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre Malatya Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, 2010 yılı içerisinde Malatya Polis Sorumluluk bölgesinden kayıp olan 168 çocuğun tamamının bulunarak sağ salim ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Kayıp çocukların 11'inin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlardan, 157 çocuğun ise ailesinin yanından kaybolduğu tespit edilirken, ailesinin yanından kaybolan çocukların ise; 76' sının gezmek, eğlenmek veya çalışmak için evden kaçan erkek çocukları olduğu, 45 kız çocuğunun evlenmek maksadıyla evden kaçtığı, 36 kız çocuğunun ise gezmek, eğlenmek, çalışmak maksadıyla evden kaçtığı kaydedildi.

Malatya'dan kayıp çocuk bulunmamasının Malatya Çocuk Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre ilk defa yaşandığı ve Malatya'nın kendisi gibi orta ölçekli illerle kıyaslandığında kayıplar konusunda çok iyi bir durum olduğu bildirildi.

Malatya'da bugüne kadar, zorla çalıştırma, insan ticareti veya organ ticareti gibi nedenlerle çocuk kaçırma olaylarının yaşanmadığı, ancak yinede ailelerin bu konuda duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız