SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsi de Elinden Geleni Yaptı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:20:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi eski başkanlarından Seyhan Semercioğlu’na kendi döneminde belediyede çalışmaya başlayan memur ve işçiler tarafından teşekkür plaketi verildi. İşçiler, Hizmet-İş Sendikası şubesi eski başkanlarından Selahattin Yahşi’ye de yine teşekkür plaketi verdi. 

Malatya Belediyesi’nde 1984-1989 yılları arasında iş başı yapan halen çalışan ve emekli memur ve işçiler Malatya Belediyesi’nin 1984-1989 yılları arısında belediye başkanlığını yapan Av. Seyhan Semercioğlu için bir gece tertipledi. Öğretmenevinde düzenlenen geceye katılan Semercioğlu, 25 yıl sonra kendisi için düzenlenen gece için teşekkür etti.

Semercioğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, “Bu etkinliği düzenleyen bütün arkadaş ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. 30 yıl önce 25 Mart 1984 tarihinde yapılan seçimlerde ANAP’dan Belediye Başkan Adayı oldum ve seçimde büyük çoğunlukla belediye başkanı seçildim. Seçildikten sonra bilfiil çalışmalarına başlamıştık. O dönem mevcut belediyemiz bir ihtilalden çıkmış belediyeydi. Belediye içinde seçilmiş bir belediye başkanı, seçilmiş bir belediye meclisi ve seçilmiş bir encümen olmadığından dolayı belediyede bir boşluk vardı. Ben geriye dönük görev yapan bütün sayın belediye başkanlarıma, merhum belediye başkanlarıma şükranlarımı arz ediyorum. Ellerinden gelen bütün gayretleri göstermiş ve Malatya için hizmet etmişlerdir. Hiçbir zaman bunu unutmamak lazım. Geçmişini ihmal eden, geleceğini ihmal eder. Şimdi bazı arkadaşlarımı görüyorum, duyuyorum, ‘Geçmişte hiçbir şey yapılmadı, hiçbir şey edilmedi’ diye. Bunlar tamamen yanlış şeyler, sakat şeyler. İnsan kendiliğinden bir şey ortaya koyacak, diyecek ki, ‘Ben yaptım, benden evvel de yapıldı, ben yapılanın üzerine geldim ve devam ettim.’ Böyle derse daha şık olur, daha güzel olur, daha layık olur. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü o arkadaşım da yarın bırakıp gidecek ve bir başkası gelecek. Geldiği zaman demeli ki, ‘Ya geçmişte iyi yapılmıştı, güzel yapılmıştı, ben de geldim buldum bunları ve devam ediyorum ve hizmetleri de sürdürüyorum, benden sonra gelecekler de bu işe devam edecektir’ dediği zaman daha güzel olur, daha layık olur. Onun için geçmiş belediye başkanlarımıza, benden öncekilerin hepsi merhum oldu, hepsine teşekkür ediyorum. Bir tek Naci Şavata var, mansup olarak atanmıştı, o da hizmet yapmıştır kendisine ben de teşekkür ediyorum. Benden sonra gelen arkadaşlarım da görev yapmışlardır, hepsi de elinden geleni yapmışlardır, hizmet yapmışlardır, kendilerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Semercioğlu, kendisinin göreve gelişi esnasında darbe sonrasına denk geldiğini ve belediyede ekipman eksikliği ile birlikte personel konusunda da büyük bir eksiklikle karşılaştıklarını, ancak dönemin başbakanı merhum Turgut Özal’ın bu konuda büyük bir desteğini gördüklerini anlatarak, “Ben görevi devraldığımda belediye başkanımız merhum Abdülkadir Özağaç idi. Hukuk İşleri Müdürüydü. Meslektaşımdı. Ben ondan görevi devralmıştım. Elimizden geleni yaptım. Bana bu sürede destek veren herkese teşekkür ediyorum. O dönem belediyede işe başlayan görevini yansız ve tarafsız olarak sürdürerek hizmet veren tüm arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi ve takdirlerimi arz ediyorum. Ben Malatya’dayım, bürom açık, faaliyetlerime devam ediyorum. Bu bir vefa duygusu. Bu vefa duygusu kolay kolay elde edilmez. Bu vefa duygusu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte Malatya Belediyesi'nde 1984-1989 döneminde işe başlayan işçi ve memurlar adına Seyhan Semercioğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Semercioğlu, plaket için teşekkür ederek, “Böyle bir etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.

İşçiler adına yine Hizmet-İş Sendikası Şubesi’nde başkanlık yapan ve emekli olan Selahattin Yahşi’ye de bir teşekkür plaketi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız