SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsi İçin Projelerimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:08:52
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Milletvekili adayı Arif Yıldız, seçim gezileri sırasında yaptığı konuşmalarda, Malatya'da çok ciddi anlamda sıkıntılar bulunduğunu, bunu çözmeye talip olduklarını söyledi.

MHP adayının bülteni şöyle:

"ESNAF CAMİASINI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçimlerinde Cenabı Allah'ın izniyle ve Malatyalıların teveccühüyle Milliyetçi Hareket iktidarının kurulacağını belirterek, "Esnaf ve sanatkar camiasını ayağa kaldıracağız" dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında İnönü Kapalı Çarşı esnaflarını ziyaret etti. MHP'li Yıldız, ziyaretlerde esnafların sıkıntılı olduğunu, her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. MHP'li Yıldız, hem Türkiye'nin hem de Malatya'nın 13 - 14 yıldır tek başına iktidar olan bir siyasi partinin kurduğu hükümetler tarafından yönetildiğini hatırlatarak, "Bu süre içinde millettin desteği, adalet, huzur ve refah için kullanılmak yerine gerilim, kutuplaşma ve çatışma ekseninde heba edildi. 'Milli irade' yolsuzluk, adaletsizlik ve bölücülük için kılıf yapıldı. Bugünkü Türkiye ve Malatya tablosu milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği, terörün azdığı, bölücülüğün cesaret bulduğu, işsizlik ve yoksulluğun tırmandığı, yolsuzluk ve adaletsizliğin zirve yaptığı, eğitimin milliliğini kaybettiği, vatandaşların borç yükü altında bunaldığı bir yıkım ve hezimet tablosudur" şeklinde konuştu. 

Milliyetçi Hareket iktidarında hem Malatya hem de Türkiye genelinde üretimi ve istihdamı artıracak ekonomik program uygulanacağını vurgulayan Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarının ilk döneminde ekonomide onarım ve atılım dönemi olacağını kaydetti. "Milliyetçi Hareket iktidarında esnaf ve sanatkar camiasının ileri teknoloji kullanan, yenilikçiliği, verimliliği ve istihdamı gözeten, gelirin adil bölüşümünü esas alan, rekabet gücü yüksek üretim ekonomisini tesis etmek ve sosyal dokuyu güçlendirmek amacıyla hem Malatya'nın hem de Türkiye'nin kendi imkân ve şartları ile doğal ve beşeri kaynaklarını dikkate alan “Üreten Ekonomi Programı” uygulayacağız" diyen Yıldız, ekonomi politikalarının merkezinde  insan, eşitlik, ahlak ve adalet ilkelerini gözeten bir yönetim anlayışıyla halkın refahının artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.  

7 Haziran genel seçimlerinde Cenabı Allah'ın izni, hem Malatyalıların hem de tüm vatandaşların teveccühüyle Milliyetçi Hareket iktidarının kurulacağını belirten Yıldız, Milliyetçi Hareket İktidarında esnaf ve sanatkar camiasının ayağa kalkması için yapacakları hizmetleri şöyle sıraladı: 

Ekonominin ve toplumsal yapının temelini oluşturan esnaf ve sanatkâr kesimi güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandırmak önceliğimiz olacak. 

Meslek standartları geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturacağız. 

AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. 

Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılmasına ve yeni pazarlar bulunmasına katkı sağlayacak fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştirilecektir.

Sadece esnaf ve sanatkara özgü destek programı uygulayacağız. 

Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler uygulayacağız. .

Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlayacağız. 

Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak 5 yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getireceğiz. 

Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısını 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. 

Esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacak.

Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek.

Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacaktır.

Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek

Esnaf BAĞ-KUR emeklilerinin aylıkları iyileştirilerek, gerçek manada intibak düzenlemesi yapılacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikler giderilecektir.

Esnaf ve sanatkârımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır."

“MALATYA’NIN ÇOK CİDDİ SIKINTILARI VAR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Demiryolu İş Sendikası Malatya Şube Başkanı ve Türk İş Malatya İl Temsilcisi Nurettin Öndeş’i ve üyelerini ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan MHP’li Yıldız, milletvekili olduğu zaman işi bilen kişilerle birlikte çalışacağını belirterek, “İstişareler yapacağız. Bu istişareler sonucunda da problemleri tespit edeceğiz. Çözüm yollarını hep birlikte üreteceğiz ve mecliste sizin sesiniz olacağım” şeklinde konuştu. 

Malatya 13 – 14 yıldır AKP iktidarına yüzde 70 civarında destek verdiğini anımsatan Yıldız, ama artık gelinen noktada hem Türkiye’nin hem de Malatya’nın çok ciddi sıkıntıları olduğunu kaydetti. Yıldız, şunları söyledi: “Allah korusun bölünme tehlikemiz var. Ülkenin belli bir bölgesi terör örgütüne terk edilmişliği var. Türkiye ekonomisi çok ciddi kötü bir süreç içinde. İnsanlarımız perişan durumdalar. Bir tarafta devletin imkanlarından yararlanarak zenginleşen insanlar varken, bir taraftan asgari ücretle çalışan insanlar, bir taraftan da buradaki gibi problemleri olan ve bu problemleri dillendirilmeyen arkadaşlarımız var. Biz diyoruz ki, sizlerin de desteğiyle Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında Nurettin Başkanın yaptığı gibi yapacağız. Ben Nurettin Başkanı, 1999 yılında MHP Merkez İlçe Başkanı olduktan sonra yakından tanıdım. Başkanım Doğu ve Güney Doğu’da 12 ilde teşkilatlanmış birisidir. Ve bu 12 il şuanda Türkiye’nin sıkıntılı illeridir. Bu illerde başkanım teşkilatlanmayı sağlayıp birliği sağlamıştır. Milliyetçi Hareket’in de Türkiye’de yapmak istediği budur. Bin yıllık birlikte yaşadığımız kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesi ve yaşanması için Milliyetçi Hareket iktidarının kurulması gerekiyor.”

Milliyetçi Hareket’in hem Türkiye’yi hem de Malatya’ya yapılması gereken hizmetleri yapmaya hazır olduklarını belirten Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomik programlarımızı kaynakların neler olacağına kadar hazırladık. Biz çiftçimiz, esnafımız, memurumuza, emeklimize, asgari ücretlimize, işçimize, işsizimize neler yapacağımıza karar vermiş durumdayız. Türkiye’de, Malatya’da ne kadar problem varsa hepsi için projelerimiz var. Seçim beyannamemizi açıkladıktan sonra tüm uzmanlar, Türkiye’yi yönetmeye hazır olan tek partinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğu yönünde hem fikir oldular. Bizler de Milliyetçi Hareket milletvekili adayları olarak hem Malatya’nın hem de Türkiye’nin sorunlarını istişareyle çözmek için sabırsızlanıyoruz.”

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Demiryolu İş Sendikası Malatya Bölge Müdürlüğü Başkanı ve üyelerinin canı gönülden karşılamalarından dolayı teşekkür ederek, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini vurguladı. Ülkenin kritik süreçten kurtulmasının 7 Haziran genel seçimlerinin bir fırsat olduğunu belirten Erdem, bu süreçte hem Malatyalı hem de Türkiye seçmeni Milliyetçi Hareket iktidarının kurulmasına destek olacağını ve ülkenin düzlüğe çıkmasına vesile olacaklarını belirtti. Demiryolu İş Sendikası Malatya Şube Müdürü ve Türk İş Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş ise MHP’li milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız’a ve MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem’im ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, seçim çalışmalarında başarılar temennisinde bulundu. Yapılan konuşmalardan sonra da Demiryolu İş Sendikası ve Türk İş üyeleri MHP’li Avukat Arif Yıldız’a yaşadıkları sorunları anlatarak, Milliyetçi Hareket iktidarına destek vereceklerini beyan ettiler." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız