SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsinde de Başarı Sağlandı"

0
Güncellendi - 2017-08-03 21:05:14
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 9 ay önce başlanılan beyin pili ameliyatı 7 hastaya uygulanırken, hepsinde de başarı sağlandığı bildirildi.

FÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sait Öztürk, beyin pili olarak bilinen Parkinson ameliyatı ile ilgili bilgi verdi.

Ellerde titreme, beden hareketlerinde yavaşlama ve katılık ile kendini belli eden Parkinson hastalarında beyin pili ameliyatının oldukça etkili ve güvenilir olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Sait Öztürk, ameliyatının Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde sadece hastanelerinde yapıldığını kaydetti.

Ülke genelinde Parkinson hastalarına yönelik ameliyat işlemlerinin geçmiş yıllarda sadece büyük illerde yapıldığını hatırlatan Öztürk," Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Serhat Erol’un destekleriyle yüksek teknolojik altyapısı kurulan hastanemizde 2016 yılı itibariyle bu ameliyatı başarıyla yapıyoruz. Elazığ başta olmak üzere Malatya, Bingöl,Tunceli ve Muş gibi çevre illerden gelen hastalar başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.Şuana kadar 7 hastamıza uyguladık. Yüksek başarı oranı sağladık. Beyin pili ameliyatına uygun görülen Parkinson hastalarından herhangi bir ek ücret alınmamaktadır. Ameliyat esnasında hasta uyanık olarak ve hasta ile konuşularak ameliyat yapılmaktadır. Ameliyat sonrası ilk günde hastalar aktif yaşamlarına dönmektedirler. Ameliyat sonrası ortalama hastalar 4. günde taburcu edilmektedir"dedi.

Ameliyatın maliyetinin ortalama 50 bin lirayı bulduğunu ancak tamamının SGK tarafından karşılandığını hatırlatan Öztürk, beyin pili ameliyatını Parkinson hastalığının dışında vücutta yaygın titremelere sebep olan Esansiyel Tremor ile vücutta istemsiz hareketlerin olduğu Distoni hastalarında da uygulandığını dile getirdi.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız