SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hepsine Çeyrek Altın

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sportif yarışmalarda başarılı olan 74'ü sporcu, 21'i de antrenör olmak üzere 95 kişiyi ödüllendirdi.

Sporun ve sporcunun yanında yeralacaklarını ve her zaman destekleyeceklerini söyleyen Çakır'ın sporcuları ödüllendirmesiyle ilgili Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, amatör spora destek vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Malatya’da bulunan 57 amatör spor kulübüne 40 bin TL değerinde malzeme yardımı yapan Malatya Belediyesi, şimdi de 2009 yılı içerisinde Türkiye genelinde düzenlenen müsabakalarda dereceye giren amatör sporcularla, antrenörlerini çeyrek altınla ödüllendirdi.

74’ü sporcu, 21’i antrenör toplam 95 sporcuya verilen ödüller için bir tören düzenlendi. 9 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’de Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, İnönü Üniversitesi Spor Şube Müdürü Salih Coşar, ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, spor branşları’nın il temsilcileri, dereceye giren sporcular ile antrenörler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir; Malatya Belediyesi’nin amatör spor kulüpleri ile amatör sporuna yaptığı desteklerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Belediye Başkanı Çakır’ın geçtiğimiz ay içerisinde amatör spor kulüplerine 2009-2010 sezonunda kullanacakları malzeme yardımında bulunduğunu kaydeden Özdemir, “Belediye Başkanımız Malatya amatörlerinin yanında olacağını beyan etmişlerdi. Görüldüğü gibi Sayın Belediye Başkanımız amatör kulüpleri ve amatör sporculara çok büyük yardımlarda bulunmaktadırlar. Biz Malatya amatörleri olarak kendisine minnet duyuyoruz. Şükranlarımızı arz ediyoruz. Malatya amatörleri kendisini her zaman şükranla anacaktır” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise yaptığı konuşmada; yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Başkan Çakır’ın seçimlerden önce verdiği amatör spora destek vaadini, gerçekleştirmesinden dolayı teşekkür etti.

Verilen ödülün miktarının önemli olmadığını, Başkan Çakır’ın yanlarında olmasının en büyük ödül olduğunu kaydeden Fındıklı, “Biliyorsunuz belediyenin bir spor kulübü var. Ama burada sadece Belediyespor Kulübü sporcuları yok, bütün Malatya’nın sporcuları var. Belediye Başkanımız sadece belediyesporlu sporcularımızı kucaklamıyor, tüm Malatya’nın çocuklarına kucak açmış durumda. Buda bizi ayrıca şevklendirdi, mutlu etti, devamını diliyoruz” dedi.

Sporcular adına konuşma yapan görme engelli, atletizm Türkiye birincisi Emre Yaylacı, sporcular adına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, daha önceleri kendilerini yalnız hissettiklerini ama artık Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın geldiğini ve kendilerine destek çıktığını söyledi.

Görme Engelli Spor Kulübü Antrenörü Şerif Büyüktaş ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan büyük destek gördüklerini, bu desteğin Türkiye’de eşine az rastlandığını söyledi.

Büyüktaş, Kırıkkale’de düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda, sporcuları Mustafa Karakuş’un madalya kazanması halinde aldığı madalyayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a vereceği yönünde sözü olduğunu belirterek, Karakuş’un kazandığı Altın Madalya’yı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a takdim etti.

Başkan Çakır ise bu jestlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, madalyanın Mustafa Karakuş’un hakkı olduğunu söyledi.

Müsabakalarda gösterdikleri başarılardan dolayı sporcu ve antrenörleri tebrik eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her geçen gün başarıların arttığını gördüklerini söyledi. Bölgesel olarak bakıldığı zaman Malatya’nın genelde ilk 3 içerisinde yer aldığını gördüklerini kaydeden Başkan Çakır, “Son yapılan GAP Spor Yarışmalarında Malatya yine birinci oldu. Malatya’da spor her geçen gün güçleniyor. Daha da güçlenmeli. Gençlerimiz daha çok spor yapabilmeli. Spor evrensel barışı, dostluğu, kardeşliği getiriyor. Sporun dini, dili, ırkı olmuyor. Bu vesileyle aynı zamanda toplumumuza, çevremize faydalı bireyler yetişiyor. İnsanlarımızın sadece bedensel ve fiziksel gelişmeyle değil, zihinsel ve ruhen de güçlenmesini sağlıyor” dedi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima amatör sporun ve sporcunun yanında olacaklarını kaydeden Başkan Çakır, imkânlar ölçüsünde altyapıya önem vereceklerini, gençlerin spor yapabilecekleri mekanları yaygınlaştırmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Başkan Çakır, sporculara gelecekte dünya şampiyonalarında Malatya’yı ve Ülkemizi temsil etmeleri temennisinde bulunarak, spor hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2009 yılı içerisinde Türkiye genelinde yapılan müsabakalarda dereceye giren atletizmde 11, boksta 2, güreşte 4, görme engellilerde 7, jimnastikte 3, kick boksta 19, masa tenisinde 3, muaytaide 1, taekwondoda 13, wushuda 8 ve yüzmede de 3 olmak üzere 74 amatör sporcu ile 21 antrenöre Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve törene katılan diğer misafirler tarafından ödülleri takdim edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız