SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsini Lanetliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:06:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bütün silahların toprağa gömülmesi gerektiğini ifade etti. 

Çalık, Şırnak-Güçlükonak karayolu Gabar Dağı eteklerinde bulunan 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakoluna PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan piyade onbaşı Barış Aybek'in Doğanşehir İlçesi'ndeki baba evini ziyaret ederek, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Şehidin anne, babası ve yakınlarına taziyede bulunan Çalık'ın gözyaşı döktüğü görüldü. 

Şehit evini ziyaretinin ardından Doğanşehir Belediyesine geçen Çalık, "Acı hepimizin acısı, evlat hepimizin evladı. Bütün Türkiye'nin yüreği yanıyor. Şehitlerimizin her toprağa düşüşünde bir kez daha Türkiye ve milletimiz ağlıyor. 'Analar ağlamasın' dediğimiz süreç, 3 yıldır bütün anaların gönlü rahat bir şekilde evlatlarını askere gönderdiği ve toprağa şehidimizin düşmediği bir dönemdi. O çatışmasızlık halinden bugün gelinen müsebbiplerini ve terör örgütleri başta PKK olmak üzere DAEŞ'i, DHKP-C'yi hepsini lanetliyoruz. Bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyet Devleti, çok güçlü bir devlettir. Bilsinler ki, bu sıkılan kurşunlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine ve beraberliğine sıkılan her kurşun, bizim yeniden bir olmamıza, beraber olmamıza ve birlikte hareket etmemize vesile olacaktır" dedi.

Çalık, bütün silahların toprağa gömülüp, ülke dışına çıkarılması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: "Terörü herkesin lanetlemesi ve sayın Başbakanımızın, Genel Başkanımızın yaptığı çağrıya herkesin cevap vermesi gerekir. Tüm siyasi parti liderlerinin, genel başkanlarının terör adına yapacakları açıklama ve karşı duruş Türkiye'nin birliği için çok önemlidir. Bu konuda sadece cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkanı'dır. Hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin , terörü lanetleyen açıklamalarıyla birlikte, ortak deklarasyon yayınlanması hem HDP Eş Başkanları'nın bu konuda terörü lanetleyen açıklamaları kesinlikle yapmaları gerekir. Sadece 'acıları paylaşıyoruz' cümlesiyle değil, terörün lanetlenmesi, PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesi ve bunun içinde tüm silahların toprağa gömülmesi, ülkenin dışına çıkarılması gerekmektedir."

"HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ"

Fenerbahçe'nin Malatyalı futbolcusu Mehmet Topal'ın aracına düzenlenen silahlı saldırıyı da kınayan Çalık, "Mehmet Topal Malatyalı ve Fenerbahçeli futbolcumuz, arabası tarandı ve  her türlü şiddeti kınıyoruz.  Terör hadisesiyse şu anda onunla ilgili çalışmalar var, incelemeler yapılıyor. Hangi amaçla olursa olsun, yapılan bu tür şiddet eylemlerini hepimizin kınaması gerekir. Mehmet Topal'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Malatyalıdır, hemşerimizdir.  Bizler de kendisiyle görüşüp geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Ben bir kez daha hem Fenerbahçe camiasına hem de milletimize, ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür terör olaylarının hepsini de lanetlememiz gerekir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız