SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hepsinin Gözü Bu Salonda.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına başladı. 
 
İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemle ilgili maddeler görüşüldü. Arguvan ilçesine sondaj açılmasıyla ilgili söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Mengüç, "Sondaj makinesi Arguvan merkezde ve köylerinde içme suyu taleplerini yerine getirmek için bir çalışma yapacaktı. Şu anda böyle bir çalışma yoktur. Sondaj makinesinin nerede çalıştığı, programa uyulup uyulmadığı konusunda bilgi almak istiyorum. 46 köye verebilecek içme suyu veya herhangi çıkabilecek bir yangına karşı söndürmeyi sağlayacak bir su şebekesinin bulunması yönünde ivedilikle bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Arguvan'da 3 veya 4 kuyu var. Onların da programa alınmasını söylemiştik. O hususta da arkadaşlar programa aldılar. Önümüzdeki hafta bayramdan sonra inşallah bütün yatırımcı daire müdürleri meclisimize gelecek. Onu soracağız. Zannedersem şuan Yeşilyurt ilçesinde çalışıyorlar. Ondan sonrada belki de Arguvan'a geçecekler. Ama bunu yatırımcı daire müdürlerine soracağız" diye konuştu. 
 
Öte yandan, İl Özel İdare Toplantı Salonu'nun resmi kurum ve kuruluşlar dışında dernek ve odalara ücretli olarak tahsis edilmesi konusunda meclise bir öneri sunuldu. Öneri hakkında bir açıklamada bulunan AKPli İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Doğan, "Bu konferans salonu Malatya'da tek değil ama merkezi bir yerde olduğu için büyük bir taleple karşı karşıya. Bazen öyle bir yoğunluk oluyor ki, personelimiz de yetişemiyor. Bütün konferans, seminer ve toplantı düzenleyen arkadaşlarımızın gözü burada. Biz de onun için cüzi de olsa, meclisimizin takdir edeceği bir miktar ile salonda program yapılmasını sağlarsak, diğer konferans salonlarına da talep olur" şeklinde konuştu. 
 
Doğan'ın konuşmasının ardından Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konunun detaylı görüşülmesi adına önerinin Bütçe Komisyonu'na havale edilmesini oyladı ve oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca 2012 mali yılı gelir gider bütçesi, görüşülmesi için Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız